Va aparèixer al Regne Unit

Detectat almenys un positiu de la nova soca de Covid-19 a Gibraltar

  • Diversos països han suspès els vols amb el Regne Unit per mirar de contenir l’expansió de la variant
  • La soca del virus descoberta pot accelerar fins a un 70% la transmissió
1
Es llegeix en minuts

Almenys un cas de la nova variant suposadament més contagiosa del coronavirus ha sigut detectada a Gibraltar, segons va confirmar aquest dilluns el Govern del Regne Unit.

«S’han detectat casos a Gibraltar, Dinamarca i Austràlia», va informar un portaveu de Downing Street, despatx oficial del primer ministre britànic, Boris Johnson. Diversos països han suspès els vols amb el Regne Unit per mirar de contenir l’expansió d’una soca del virus. Espanya, en concret, en una acció conjunta amb el govern de Portugal, ha decidit prohibir els vols amb el Regne Unit excepte a residents.

Notícies relacionades

La nova soca del coronavirus detectada al Regne Unit és «més transmissible» que les variants existents, però no hi ha evidències que sigui més infecciosa, va alertar aquest dilluns el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC). Les anàlisis preliminars realitzades fins ara revelen un potencial estimat per augmentar la taxa de reproducció en un 0,4 o més i un augment de la transmissibilitat de fins al 70%