La lluita contra la pandèmia als EUA

Trump va rebutjar l’oferta de més dosis de la vacuna de Pfizer, segons ‘The New York Times’

El país, que n’havia adquirit 100 milions de dosis, podria no tenir prou injectables fins al juny del 2021

El president firma aquest dimarts una ordre executiva per assegurar que les dosis arribaran als nord-americans abans que a altres països

Trump va rebutjar l’oferta de més dosis de la vacuna de Pfizer, segons ‘The New York Times’
1
Es llegeix en minuts

L’Administració deDonald Trumpva rebutjar aquest estiu una oferta presentada per la farmacèutica Pfizerper comprar dosis addicionals de lavacuna de coronavirusque estava desenvolupant, segons ha informat el diari ‘The New York Times’, per això els EUA pot ser que no tinguin suficients dosisde l’injectable d’aquesta farmacèutica fins al juny del 2021 atès el compromís que Pfizer ha adquirit amb altres nacions. La informació del diari, que diu haver obtingut de «fonts familiaritzades amb l’assumpte», surt a la llum en un moment en què el país mira d’aconseguir més vacunes.

Aquest dimarts, Trump té previst firmar unaordre executivaper «assegurar-se que el Govern dels EUA doni prioritat a fer que les vacunes arribin als ciutadans nord-americans abans d’enviar-les a altres nacions», segons ha avançat un alt funcionari de la Casa Blanca. Es desconeix, no obstant, en què resultarà exactament l’ordre, que figura en un comunicat, i si portarà finalment a expandir el nombre de dosis que figuren als contractes federals existents. Una altra pregunta en suspens és per què és necessària una ordre executiva del president per assegurar que el país tindrà prou dosis.

El Govern federal confia a tenir prou vacunes per immunitzar tota la població per a finals del segon trimestre del 2021, ha assenyalat un altre funcionari, que ha volgut treure ferro a la informació del ‘Times’.

La vacuna de Pfizer, que ha desenvolupat juntament amb l’alemanya BioNTech, és un tractament de dues dosis, per això les100 milions de dosis que va comprar EUAservirien per punxar només 50 milions de persones.

S’espera que aquesta vacuna sigui autoritzada aquest cap de setmana per les autoritats nord-americanes, mentre que la d’una altra farmacèutica, Moderna, també serà autoritzada pròximament.

Notícies relacionades

Mentrestant, el Regne Unit ja ha començat la seva campanya de vacunació massiva a la població. Unabritànica de 90 anys ha sigut la primera europea a vacunar-sei la primera del món a rebre l’injectable de Pfizer.

La Unió Europea va anunciar l’11 de novembre, dos dies després quePfizer presentés els bons resultats de la seva vacuna, que havia arribat a un acord amb la farmacèutica per a la compra de 200 milions de dosis.