Llum verda sanitària

Els EUA aproven la vacuna de Pfizer i podrien començar a posar-la en dies

El comitè assessor de l’agència de medicaments FDA es reunirà dijous per ultimar-ne els detalls

reino-unido-vacuna

reino-unido-vacuna

1
Es llegeix en minuts

L’Agència d’Aliments i Medicaments dels EUA (FDA, en anglès) va confirmar aquest dimarts la seguretat i eficàcia de la vacuna de la Covid-19 de Pfizer i BioNTechen una primera anàlisiprèvia a la seva autorització, amb la qual cosa va apuntar quees podria començar la vacunació al país els pròxims dies.

En la seva anàlisi, l’FDA va assenyalar que la vacuna, la primera considerada per a distribució als EUA, complia els criteris d’èxit prescrits en un estudi clínic.

L’informe assenyala que la vacuna, que necessita dues dosis, garanteix «la reducció de risc de Covid-19 confirmat almenys set dies després de la dosi 2» i «una reducció del risc de Covid-19 confirmat greu en qualsevol moment després de la dosi 1».

L’índex d’eficàcia és del 95%en general i del 94% entre persones de més de 65 anys (població de risc), i per tant és molt superior al 50% que exigeix l’FDA per aprovar candidates a vacunes contra la Covid-19.

Reunió dijous

Aquest dijous, un organisme independent científic revisarà aquests resultats, i de concordar amb l’FDA, obriria la possibilitat decomençar a distribuir-la aquest cap de setmana.

Els càlculs de les autoritats dels EUA apunten que abans de final d’any es podrien vacunar 20 milions de persones al país.

Notícies relacionades

ElRegne Unit va començar aquest dimarts a subministrar les primeres dosis de la vacuna de Pfizer i BioNTech per a la immunització de la població.

Els Estats Units sónel país més colpejat del món per la pandèmia, amb més de 15 milions de contagiats i 280.000 morts, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins.