Pirates informàtics ataquen el subministrament de vacunes contra la Covid

  • Un informe d’IBM alerta que volen robar informació sobre la cadena de fred, procés clau per a l’exportació de vacunes
  • Encara es desconeix qui hi ha darrere d’aquesta «campanya global» d’atacs cibernètics
jregue30128198 silueta de un hacker utiliza un comando en la interfaz gr fi170918102004

jregue30128198 silueta de un hacker utiliza un comando en la interfaz gr fi170918102004

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Grups depirates informàticshan començat aatacar les companyies que subministren lesvacunes contra laCovid-19. Així ho adverteix en el seu últim informe la multinacional tecnològica i de ciberseguretatIBM, que assegura que s’han coordinatpiratejos a escala mundial mitjançant correus electrònics falsos.

IBM també remarca que pel que sembla s’ha destapat una «campanya global» per perjudicar la «cadena de fred», el procés necessari per mantenir les dosis de la vacuna a temperatures extremadament baixes mentre són transportades d’un lloc a un altre. Aquesta cadena és fonamental per distribuir les vacunes desenvolupades per empreses com Pfizer Inc. i BioNTech SE, ja que les vacunes han de ser emmagatzemades a menys 70 graus centígrads (-94 F) o menys per evitar que es facin malbé.

L’informe remarca que aquests pirates informàtics estan mirant de recollir informació sobre aquestes empreses i la «cadena de fred» a través de‘phishing’, un mètode amb què envien falsos correus electrònics per intentar endinsar-se en les entranyes de lesfarmacèutiques.

«Qualsevol que hagi organitzat aquesta campanya era íntimament conscient dels productes que estaven involucrats en la cadena de subministrament per entregar una vacuna per a una pandèmia global», ha explicat l’analista de la firma,Claire Zaboeva.

Atacs sense autoria coneguda

Notícies relacionades

Entre els organismes assenyalats pels pirates hi ha la Direcció General d’Impostos i Unió Duanera de la Comissió Europea, que s’encarrega de les qüestions fiscals i duaneres a tota la UE i ha ajudat a establir normes sobre la importació de vacunes.

De moment no és clar qui hi ha darrere de la campanya d’espionatge de la cadena de subministrament de vacunes.