La pandèmia a Rússia

Moscou obrirà dissabte els primers centres de vacunació de la Covid

Professors, metges i treballadors socials són els primers que rebran l’antídot

Moscou obrirà dissabte els primers centres de vacunació de la Covid

YURI KOCHETKOV

Es llegeix en minuts

L’alcalde de Moscou, Serguei Sobianin, ha anunciat que dissabte obriran a la capital els primers centres per vacunar de la Covid-19. Els primers a rebre les vacunes seran professors, metges i treballadors socials.

Rússia serà així el primer país que començarà a vacunar la seva població i seguidament ho farà el Regne Unit, la setmana vinent. El Govern britànic ho farà amb l’antídot de la companyia nord-americana Pfizer i l’alemanya BioNTech i Rússia amb el seu, Sputnik V.

Et pot interesar

La vacuna russa Sputnik V, creada pel laboratori Gamaleïa de Moscou, es troba en la tercera i última fase d’assajos clínics amb 40.000 voluntaris. Els seus creadors afirmen que és eficaç al 95%, com la de Pfizer i BioNTech.

Rússia, el quart país amb més nombre de contagis per coronavirus (més de 2,3 milions), va registrar aquest dimecres més de 25.000 nous casos i un rècord de morts diàries (41.053). Segons les estadístiques oficials, la passada jornada van morir 554 pacients amb Covid-19. A Moscou, el principal focus d’infecció del país, es van detectar 7.750 positius i es van produir 73 morts

Temes:

Rússia