Xifra rècord

Itàlia registra 993 morts en un dia, la pitjor dada des de l’inici de la pandèmia

  • El país transalpí sumeixi en total 58.038 víctimes mortals des del passat 21 de febrer
  • El primer ministre té previst firmar un nou decret de restriccions de cara al Nadal
Itàlia registra 993 morts en un dia, la pitjor dada des de l’inici de la pandèmia

GIUSEPPE LAMI

Es llegeix en minuts

Itàlia ha confirmat aquest dijous993 mortsa causa delcoronavirus en les últimes 24 hores, lapitjor dadaregistrada des del començament de l’emergència per la pandèmia a mitjans de febrer, segons el butlletí del Ministeri de Sanitat.

Aquest augment dels morts eleva el balanç provisional a les 58.038 víctimes mortals a Itàlia des del començament de la pandèmia el 21 de febrer.

D’altra banda s’han confirmat 23.225 nous contagis, l’augment més gran dels últims quatre dies, tot i que entre ahir i avui s’ha fet un elevat nombre de proves diagnòstiques, més de 226.000.

La xifra es coneix hores abans que el primer ministre, Giuseppe Conte, firmi un nou decret amb restriccions. En concret, el Govern ha plantejat la prohibició de desplaçar-se entre regions entre el 21 de desembre i el 6 de gener, mentre que el 25 i el 26 de desembre i l’1 de gener també estarà prohibit desplaçar-se entre municipis, tret de per exigències laborals o motius de salut.

A més, es mantindrà eltoc de quedaen vigor entre les 22.00 i les 5.00 hores, si bé a la Nit de Cap d’Any es prolongarà fins a les 7.00 hores de l’1 de gener. Pel que fa a les botigues, podran obrir fins a les 21.00 hores, tret dels dies festius, mentre que els centres comercials tancaran els caps de setmana.

Els restaurants obriran els dies festius fins a les 18.00 hores, com fins ara, mentre que als hotels només serà possible oferir servei d’habitacions a partir d’aquella hora als hostes. Els italians tampoc podran traslladar-se a la seva segona residència en el període nadalenc.

Campanya de vacunació

Et pot interesar

En un altre ordre de coses, el comissari extraordinari per a l’emergència, Domenico Arcuri, ha indicat que Itàlia podria haver completat lavacunació de tota la seva població«entre el segon i el tercer trimestre del 2021». Segons ha explicat en una compareixença parlamentària, «el pla per a la distribució i el subministrament de les vacunes està substancialment llest». «Quan hi hagi vacunes estarem llestos», ha recalcat.

Dimecres, el ministre de Salut, Roberto Speranza, havia indicat que el Govern preveia la vacunació gratuïta i voluntària dels ciutadans, començant pels grups de risc i confiant a arribar a una «immunitat de grup». Així mateix, va assenyalar que el pla és adquirir una mica més de 200 milions de dosis, més que suficient per vacunar tota la població italiana.