Crisi migratòria

Grècia obrirà un nou centre de refugiats a Lesbos el setembre del 2021

El complex substituirà el desaparegut camp de Mória, arrasat pels incendis

1
Es llegeix en minuts

LaComissió Europeai Grèciahan acordat obrir unnou centre d’acollimentde refugiatsa l’illa deLesbos a principis desetembredel 2021, després de ladestrucció del camp de Mória pels incendisd’aquest any.

Lapresidenta de l’Executiu comunitari, Ursula von der Leyen, va remarcar en un comunicat que amb el nou centre espera brindar«condicions decents a migrants i refugiats»i recolzar les comunitats de les illes gregues per fer front al «desafiament europeu» de la migració. «Els centres són el que han de ser: només una parada temporal abans del retorn o la integració», va afegir la política alemanya.

La Comissió, les autoritats gregues i les agències europees cooperaran en la construcció delnou centre d’acolliment, a millorar la gestió de les arribades i els procedimentsd’asil idevolució«sense fissures», així com a establir mesures d’integració que garanteixin que «ningú es quedi en la incertesa prolongada».

A més, treballaran conjuntament per assegurar que les condicions d’acollida respecten la legislació de laUnió Europeai que el personal tingui les capacitats adequades per garantir el funcionament del nou centre, va destacar l’Executiu comunitari en la nota.

L’eurocomissària d’Interior, Ylva Johansson, va assenyalar que l’esmentat acord és «un pas important cap a una solució sostenible a Lesbos i per assegurar que una situació com la de Mória no torni a passar», amb referència als incendis esdevinguts al setembre al què fins aleshores era el camp de refugiats més gran d’Europa.

Canvi d’enfocament

Notícies relacionades

La titular d’Interior, que va visitar aquesta setmana el Marroc per consolidar la seva col·laboració en el control de l’arribada d’immigrants, ha insistit que cal «canviar la manera d’enfocar la gestió de la migració» i posar en pràctica el nouPacte sobre la Migració i l’Asil. A Lesbos, gairebé8.000 personesesperen actualment en un camp provisionalsense protecció.

Aquest acord complementa els120 milions d’euros destinats per part de la UE a Grècia per construir uns altres tres centres d’acolliment més petits a les illes deSamos, Kos i Leros, l’obertura dels quals també està prevista per al setembre de l’any vinent.