Covid-19

Suposats 'hackers' nord-coreans van atacar AstraZeneca, fabricant de la vacuna

Es van fer passar per reclutadors per proposar als treballadors falses ofertes de feina

zentauroepp30128198 silueta de un hacker utiliza un comando en la interfaz gr fi201006191420

zentauroepp30128198 silueta de un hacker utiliza un comando en la interfaz gr fi201006191420

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Suposats ‘hackers’ nord-coreans han tractat d’accedir en les últimes setmanes als sistemes informàtics d’AstraZeneca, segons van explicar a Reuters dues persones amb coneixement de l’assumpte, en un moment en què la farmacèutica britànica ultima el desenvolupament de la seva vacuna candidata per a la Covid-19.

Els ‘hackers’ es van fer passar per reclutadors a LinkedIn i WhatsApp per proposar als treballadors d’AstraZeneca falses ofertes de feina. Més tard van enviar documents que simulaven ser descripcions de llocs de treball i que incloïen un codi maliciós dissenyat per accedir a l’ordinador de la víctima.

Els intents de pirateria informàtica es van dirigir a un «ampli grup de persones», inclòs el personal que treballava en la recerca de la vacuna contra la Covid-19, tot i que la firma creu que els ‘hackers’ no van aconseguir el seu objectiu.

AstraZeneca, un dels tres principals desenvolupadors de la vacuna per a la Covid-19, va declinar fer comentaris.

Sense comentaris

Notícies relacionades

Les fonts –que van parlar sota condició d’anonimat– van indicar que les eines i tècniques utilitzades en els atacs eren part d’una campanya de pirateria informàtica en curs que funcionaris dels EUA i investigadors de seguretat cibernètica atribueixen a Corea del Nord.

La missió de Corea del Nord davant les Nacions Unides a Ginebra no va respondre a una sol·licitud de comentaris. Pyongyang, que no guarda una línia directa de contacte amb els mitjans de comunicació estrangers, ha negat en altres ocasions haver realitzat atacs cibernètics.