Covid-19

Suposats 'hackers' nord-coreans van atacar AstraZeneca, fabricant de la vacuna

Es van fer passar per reclutadors per proposar als treballadors falses ofertes de feina

Suposats 'hackers' nord-coreans van atacar AstraZeneca, fabricant de la vacuna
Es llegeix en minuts

Reuters

Suposats ‘hackers’ nord-coreans han tractat d’accedir en les últimes setmanes als sistemes informàtics d’AstraZeneca, segons van explicar a Reuters dues persones amb coneixement de l’assumpte, en un moment en què la farmacèutica britànica ultima el desenvolupament de la seva vacuna candidata per a la Covid-19.

Els ‘hackers’ es van fer passar per reclutadors a LinkedIn i WhatsApp per proposar als treballadors d’AstraZeneca falses ofertes de feina. Més tard van enviar documents que simulaven ser descripcions de llocs de treball i que incloïen un codi maliciós dissenyat per accedir a l’ordinador de la víctima.

Els intents de pirateria informàtica es van dirigir a un «ampli grup de persones», inclòs el personal que treballava en la recerca de la vacuna contra la Covid-19, tot i que la firma creu que els ‘hackers’ no van aconseguir el seu objectiu.

AstraZeneca, un dels tres principals desenvolupadors de la vacuna per a la Covid-19, va declinar fer comentaris.

Sense comentaris

Et pot interesar

Les fonts –que van parlar sota condició d’anonimat– van indicar que les eines i tècniques utilitzades en els atacs eren part d’una campanya de pirateria informàtica en curs que funcionaris dels EUA i investigadors de seguretat cibernètica atribueixen a Corea del Nord.

La missió de Corea del Nord davant les Nacions Unides a Ginebra no va respondre a una sol·licitud de comentaris. Pyongyang, que no guarda una línia directa de contacte amb els mitjans de comunicació estrangers, ha negat en altres ocasions haver realitzat atacs cibernètics.