Bloqueig de Trump

Biden comença a donar forma a la seva Casa Blanca

El president electe dels Estats Units nomena la seva directora de campanya i un congressista afroamericà com a membres d'un gabinet amb forta presència femenina

zentauroepp55831691 wilmington  delaware   november 10  u s  president elect joe201110225131

zentauroepp55831691 wilmington delaware november 10 u s president elect joe201110225131 / JOE RAEDLE

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mentre l’encara president nord-americà Donald Trump juga al golf esperant que els seus advocats aconsegueixin impugnar la seva derrota electoralJoe Biden comença a donar forma al gabinet que l’acompanyarà a la Casa Blanca els pròxims quatre anys, un grup d’experts amb forta presència femenina que recompensa els seus aliats més pròxims i amb els quals fa molts anys que treballa.

Aquest dimarts, l’equip de transició del president electe ha informat del nomenament de nou alts càrrecs, cinc dels quals són dones. La que ocuparà el lloc de més calat serà Jen O’Malley Dillon, primera dona que lidera una candidatura presidencial guanyadora dels demòcrates, que ocuparà el càrrec de subcap de gabinet, sent la segona en el comandament de Ron Klein, qui ja va ser cap de gabinet de Biden entre el 2009 i el 2011 quan aquest era vicepresident.

Dana Remus, la principal advocada de la campanya, serà la consellera principal de Biden al costat dels veterans assessors Steve Ricchetti i Mike Donilon. Per la seva part, també han nomenat Julie Rodríguez com a directora de l’Oficina d’Assumptes Intergovernamentals de la Casa Blanca, i és de moment la posició de més rang per a un membre de la comunitat llatina. Annie Tomasini, cap de gabinet de Biden quan la seva campanya viatja, serà directora d’operacions del Despatx Oval.

El subdirector de campanya, Anthony Bernal, serà el principal assessor de la primera dama, Jill Biden, mentre que Julissa Reynoso Pantaleon, que va treballar en el Departament d’Estat sota el mandat de Barack Obama, serà la seva cap de gabinet. La Casa Blanca de Biden també comptarà amb el congressista Cedric Richmond, que deixarà el seu escó per Louisiana per convertir-se en assessor principal i director de l’Oficina de Participació Pública.

Bloqueig de Trump

Notícies relacionades

Malgrat que l’equip de transició de Biden s’ha posat en marxa, l’Administració de Trump està posant pals a les seves rodes. El president ha bloquejat l’enviament d’informes classificats d’intel·ligència al demòcrata sobre amenaces a la seguretat nacional perquè rebutja acceptar la victòria de Biden. Amb aquest mateix argument, també s’han negat a alliberar fons del govern i espai d’oficina al president electe.

Biden ha criticat que la negativa de Trump, que dificulta aquesta transició, pot agreujar la crisi de coronavirus i portar «més gent a morir». Amb alguns vots encara en procés de recompte, els demòcrates han guanyat el vot popular per almenys 5,6 milions de vots de marge. En el col·legi electoral, que determina el resultat, Biden ha assegurat 306 vots davant els 232 de Trump. La cerimònia d’investidura se celebrarà el 20 de gener.