ELECCIONS ALS EUA

Indra nega les acusacions de Trump i Giuliani de ser darrere d'un suposat frau electoral

L'advocat del president ha afirmat que vots presumptament robats durant les eleccions «han anat a Barcelona»

Former New York City Mayor Rudy Giuliani, personal attorney to U.S. President Donald Trump, speaks after media announced that Democratic U.S. presidential nominee Joe Biden has won the 2020 U.S. presidential election, in, Philadelphia, Pennsylvania, U.S., November 7, 2020. REUTERS/Eduardo Munoz

Former New York City Mayor Rudy Giuliani, personal attorney to U.S. President Donald Trump, speaks after media announced that Democratic U.S. presidential nominee Joe Biden has won the 2020 U.S. presidential election, in, Philadelphia, Pennsylvania, U.S., November 7, 2020. REUTERS/Eduardo Munoz / EDUARDO MUNOZ (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa espanyola de tecnologia i consultoria Indra ha negat ser darrere d’un suposat frau en les eleccions dels Estats Units. Surt així al pas de les acusacions de Rudolph Giuliani, exalcalde de Nova York i en l’actualitat advocat de Donald Trump, que ha denunciat sense proves un presumpte pirateig de màquines relacionades amb el procés electoral.

En declaracions a la cadena Fox News, Giuliani ha afirmat que l’empresa Dominion Voting Systems, que gestiona el ‘software’ utilitzat en el recompte electoral en alguns estats, «és una companyia que és propietat d’una altra empresa [veneçolana] anomenada Smartmatic a través d’una companyia mitjancera anomenada Indra». I afirma que els vots suposadament fraudulents haurien «anat a Barcelona, Espanya», on Indra té la seu.

Fonts d’Indra han indicat a Europa Press que la multinacional «mai ha tingut cap relació contractual o comercial» amb aquestes dues empreses, que a més són competidores seves, ni ha desenvolupat «cap projecte de gestió de processos electorals» amb cap d’aquestes.

Les eleccions més segures de la història

Les acusacions de Giuliani i Trump també han sigut rebatudes per l’Agència de Seguretat d’Infraestructura i Ciberseguretat dels Estats Units (CISA, per les seves sigles en anglès), que ha assegurat que les eleccions presidencials del 3 de novembre passat van ser les més segures de la història del país, sense que en cap moment detectés indicis de manipulació de vot o errors en els sistemes de recompte.

Així mateix, han remarcat que Indra «no ha intervingut de cap manera en les passades eleccions presidencials dels Estats Units».

El comunicat de la CISA surt al pas de rumors disseminats per Trump i membres de la seva campanya, que acusen l’empresa de ‘software’ de votació i màquines electorals Dominion Voting Systems, d’eliminar i alterar vots inicialment destinats al mandatari.

Giuliani mateix va ser qui va denunciar un «error generalitzat» en la votació de l’estat de Michigan. Les autoritats de l’estat han confirmat un error en la votació en un dels comtats, Artrim, corregit a favor del president Trump, però ha assegurat que es va tractar simplement d’un error humà i no un problema del ‘software’ de votació, ni de les màquines.

Desinformació

Notícies relacionades

«No hi ha proves que cap sistema de votació hagi eliminat o perdut vots, alterat vots o hagi resultat afectat d’alguna manera», segons un comunicat conjunt remès per l’agència i el Consell de Coordinació Governamental d’Infraestructura Electoral (GCC).

En la nota, i en vista de «moltes afirmacions infundades» i exemples de «desinformació sobre el procés electoral», les dues parts expressen «màxima confiança en la seguretat i integritat» de les eleccions presidencials que, han remarcat, «van ser les més segures en la història dels Estats Units»