FIGURA CLAU

Mor Saeb Erekat, secretari general de l'OAP, per coronavirus

El polític ha sigut el principal negociador amb Israel des dels Acords d'Oslo

zentauroepp55824953 saeb erekat201110111148

zentauroepp55824953 saeb erekat201110111148 / ATEF SAFADI

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

L’Organització per a l’Alliberament de Palestina (OAP) ha perdut una de les seves principals figures. Després de contraure el coronavirus fa diversos mesos, el seu secretari generalSaeb Erekat, ha mort als 65 anys. Pilar clau de les negociacions de pau amb Israel des dels Acords d’Oslo, el polític era una de les cares visibles de la causa palestina a l’arena internacional.

Notícies relacionades

Pròxim als presidents de l’Autoritat Nacional Palestina, l’icònic Yasser Arafat i l’actual Mahmud Abbas, Erekat era conegut pel seu rol essencial en el diàleg amb Israel. Des del Govern de Yitzhak Rabin (1992-1995), el secretari general de l’OAP ha liderat les diferents trobades amb els representants hebreus sota l’auspici de les diferents administracions nord-americanes.

Erekat va reconèixer l’octubre passat estar patint símptomes «difícils» de coronavirus, però que la seva salut estava «sota control». Però des d’aleshores ha estat a l’hospital  per l’empitjorament de la seva condició. Dilluns al matí, els metges del Centre Mèdic Hadassah a Jerusalem van anunciar que Erekat estava crític. Ha mort aquest dimarts als 65 anys.