Aprovació d'emergència

Els EUA autoritzen el tractament experimental d'Eli Lilly contra la Covid-19

El Govern de Donald Trump ja va anunciar a finals d'octubre la compra de 300.000 dosis d'aquest fàrmac

eli-lilly

eli-lilly / Darron Cummings (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA, en anglès) va concedir aquest dilluns una autorització d’urgència a la teràpia experimental amb anticossos contra la Covid-19 de la farmacèutica Eli Lilly, similar a la de Regeneron.

El Govern de Donald Trump ja va anunciar a finals d’octubre la compra de 300.000 dosis d’aquest fàrmac, anomenat Bamlanivimab.

Es tracta d’una teràpia amb anticossos indicada per a pacients acabats de diagnosticar amb coronavirus i que no han estat hospitalitzats o requereixen oxigen, ja que no ha mostrat beneficis en aquest tipus de persones.

Sí que s’ha demostrat beneficis en persones majors de 65 anys i amb patologies cròniques, els grups més afectats per la Covid-19.

«Si bé es continua avaluant la seguretat i eficàcia d’aquesta teràpia experimental, en assajos clínics s’ha demostrat que Bamlanivimab redueix les hospitalitzacions o les visites d’emergències relacionades amb Covid-19 en pacients amb alt risc», va indicar l’FDA en un comunicat.

Ara la farmacèutica nord-americana haurà de fer entrega al Govern de les 300.000 dosis adquirides per 375 milions de dòlars en un termini de dos mesos, segons es va informar a l’octubre després de la firma del contracte.

L’acord va ser firmat com a part del programa Warp Speed, que té la intenció d’aconseguir en temps rècord vacunes i teràpies contra la pandèmia del nou coronavirus.

Trump durant la seva convalescència fa aproximadament un mes va dir que la teràpia d’Eli Lilly era una de les més prometedores per fer front a la pandèmia.

Notícies relacionades

El president sortint va ser tractat llavors amb una teràpia d’anticossos de Regeneron, que també ha sol·licitat autorització d’urgència, i amb l’antiviral Remdesivir de Gilead Sciences, que recentment va obtenir l’autorització definitiva per tractar malalts de Covid-19.

Aquesta autorització d’urgència arriba el mateix dia en què els Estats Units han superat els 10 milions de contagis de coronavirus i suma ja més de 238.000 morts, més que cap altre país al món.