Biden insisteix que s'ha de comptar «cada vot»

Trump exigeix «parar» el recompte electoral als EUA

El candidat republicà ha inciat una campanya que acusa els demòcrates de «robar» les eleccions, sense proves

zentauroepp54674356 topshot   us president donald trump gestures after deliverin200828131529

zentauroepp54674356 topshot us president donald trump gestures after deliverin200828131529 / BRENDAN SMIALOWSKI

1
Es llegeix en minuts

El president dels EUA i candidat republicà, Donald Trump, ha fet una crida aquest dijous per frenar el recompte electoral al país. «¡PARIN EL RECOMPTE!», ha clamat a Twitter.

Precisament el seu contrincant, el demòcrata Joe Biden, ha utilitzat aquesta xarxa social per demanar el contrari, que es compti cada vot, cosa que mostra el nivell de polarització de la política al país nord-americà.

Pocs minuts després del missatge de Biden i en majúscules, Trump ha contestat cridant a paralitzar el procés, només dos dies després de les eleccions i encara sense un guanyador clar.

El líder republicà ha iniciat una batalla legal per intentar aturar el recompte, i acusa els demòcrates de «robar» les eleccions, tot i que no té proves i els fets el desmenteixen.

Tensió al carrer

Notícies relacionades

Mentrestant, al carrer ha anat prenent força un moviment denominat ‘Cada vot compte’, destinat a pressionar perquè es tinguin en compte tots els sufragis enviats per correu.   Davant això, simpatitzants de Trump han acudit a centres de votació d’alguns estats per demanar que es deixin de comptar les paperetes. 

Una font de la campanya de Biden ha dit a Efe que el líder demòcrata probablement tornarà a dirigir-se al poble nord-americà, com ja va fer aquest dimecres, però aquesta font no ha especificat a quina hora es produirà aquesta compareixença.

Temes:

Donald Trump