CAMBRA DE REPRESENTANTS

L''esquadró' demòcrata renova els seus escons al Congrés

Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley i Ihlan Omar han sigut reelegits als comicis d'aquest dimarts

zentauroepp55746867 int ocasio201104103847

zentauroepp55746867 int ocasio201104103847 / BRENDAN SMIALOWSKI

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley i Ihlan Omar, les quatre diputades progressistes conegudes com l’‘esquadró’ (‘squad’) han renovat en les eleccions d’aquest dimarts els seus escons a la Cambra de Representants dels EUA després de vèncer els seus oponents republicans als diferents estats que representen, segons les projeccions realitzades per diversos mitjans nord-americans.

A l’estat de Nova York, Ocasio-Cortez ha aconseguit una aclaparadora victòria sobre l’aspirant republicà, John Cummings, un professor de secundària catòlic de 60 anys i exoficial del Departament de Policia de Nova York que havia mirat de condensar tot el rebuig que produeix entre els republicans Ocasio-Cortez per pertànyer al sector més esquerrà del Partit Demòcrata.

Aquesta carrera per un escó al Congrés s’ha convertit en la segona més cara de la història del país, amb 17 milions de dòlars recaptats per part de la reelegida congressista i 10 milions de dòlars per part del seu oponent.

«Honor, privilegi i responsabilitat»

A través del seu compte de Twitter, Ocasio-Cortez ha assegurat que servir el districte 14 de Nova York i «lluitar per les famílies de la classe treballadora ha sigut l’honor més gran, privilegi i responsabilitat» de la seva vida.

D’altra banda, s’ha mostrat crítica amb la pèrdua de vots llatins per part dels demòcrates en la carrera presidencial i ha assegurat que no comentarà els resultats oferts fins al moment «perquè encara estan evolucionant», però ha afegit que han estat «fent sonar les alarmes sobre les vulnerabilitats dels demòcrates amb els llatins durant molt, molt temps».

Per l’estat de Minnesota, la representant demòcrata Ilhan Omar també ha sigut reelegida pels electors per ocupar de nou el seu escó, malgrat la ingent quantitat de fons que la seva oponent republicana, Lacy Johnson, va aconseguir durant la campanya electoral.

«La nostra germandat és resilient», ha remarcat Omar a través del seu compte de Twitter després de la reelecció de les quatre congressistes, després d’assenyalar que els resultats de la votació d’aquest dimarts «no són el final, són només el principi». «Estem construint un moviment que veu la meva lluita intrínsecament lligada a la vostra, i veu un món on tots els treballadors poden ser aixecats», ha incidit.

Omar, juntament amb la també reelegida per l’estat de Michigan, Rashida Tlaib, van ser a les eleccions del 2016 les primeres dones musulmanes en obtenir un escó al Congrés dels Estats Units.

Víctimes de Trump

Notícies relacionades

Finalment, a l’estat de Massachussets, la quarta membre de l’‘esquadró’ demòcrata, Ayanna Pressley, ha sigut reelegida per a una segona legislatura ocupant un escó al Congrés. «Junts hem lluitat per la nostra humanitat compartida. Ens hem organitzat. Ens hem mobilitzat. Hem legislat els nostres valors», ha afirmat en un missatge a Twitter. «Crec en el nostre poder. I tot just estem començant», ha puntualitzat.

L’‘esquadró’ de les quatre dones demòcrates ha sigut atacat pel sector republicà durament al Congrés per pertànyer al sector més progressista del Partit Demòcrata, i fins i tot membres del seu propis partit han qüestionat alguns dels seus posicionaments. Freqüentment, a més, han sigut atacades amb insults misògins, i han sigut el blanc d’atacs del president, Donald Trump.