Eleccions EUA

Donald Trump torna a conquistar Florida

Joe Biden pateix un dur retrocés entre els votants hispans i els 29 vots electorals de l'estat assolellat van per als republicans

trump-florida / periodico

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi ha hagut sorpresa demòcrata i el president Donald Trump ha aconseguit revalidar la seva victòria aFlorida i retenir els seus 29 vots electorals, segons les projeccions televisives i de l’agència AP, considerats clau per poder aconseguir la presidència dels Estats Units.

Tot i que com era d’esperar els primers recomptes del vot anticipat i del vot per correu beneficiaven els demòcrates, a mesura que han prosseguit els recomptes l’estat s’ha anat tenyint de vermell, ja que l’oest de Florida és eminentment conservador.

Biden esperava poder recuperar l’Estat assolellat després de la derrota de Hillary Clinton  el 2016 i aconseguir unes victòries electorals clau que ja va aconseguir el 2008 i 2012 quan era vicepresident junt amb Barack Obama.

Biden, malament amb els llatins

Notícies relacionades

Els primers resultats apuntaven que Trump ha millorat els seus registres entre els afroamericans, a les àrees urbanes i especialment entre la majoria hispana i els barris cubans. La comunitat llatina és especialment clau pel seu pes demogràfic i electoral a l’Estat i la campanya republicana ha sabut revalidar la seva victòria del 2016.

De fet, els resultats de Biden entre els llatins són especialment preocupants. Els sondejos a boca d’urna assenyalen que a Florida el demòcrata li ha tret 8 punts a Trump entre els membres d’aquesta comunitat, mentre que el 2016 Hillary va aconseguir un avantatge de fins a 27 punts davant el republicà. Aquests mals registres poden ferir greument Biden.