RECERCA DESESPERADA

Terratrèmol a Turquia i Grècia: les víctimes mortals s'eleven a 49

Un home ha sigut trobat viu després de passar 33 hores sota la runa

zentauroepp55696563 members of rescue services search in the debris of a collaps201101093506

zentauroepp55696563 members of rescue services search in the debris of a collaps201101093506 / Darko Bandic

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 49 persones han mort en el sisme que divendres va fuetejar l’oest de Turquia, i cada vegada hi ha menys possibilitats de trobar supervivents, segons un nou balanç de l’agència de Gestió d’Emergències i Desastres (AFAD). En total 896 persones van resultar ferides a causa del terratrèmol, que, d’altra banda, va deixar dos adolescents morts a Grècia.

La tremolor, de magnitud 7, segons l’Institut Geofísic dels Estats Units (USGS), i de magnitud 6,6, segons les autoritats turques, es va produir divendres a la tarda al mar Egeu al sud-oest d’Esmirna, la tercera ciutat més gran de Turquia, i a prop de l’illa grega de Samos.

A Bayrakli, la ciutat turca més colpejada, els equips de rescat continuaven buscant possibles supervivents entre la runa de vuit edificis esfondrats, va indicar l’AFAD. Segons un socorrista, almenys deu persones podrien estar bloquejades sota la runa.

Durant la nit, un home va ser trobat viu després d’haver passat 33 hores sepultat sota les plaques de ciment, va indicar la premsa.

Tendes de campanya

Molts habitants de la ciutat han passat una segona nit consecutiva en tendes de campanya instal·lades als carrers per por de les rèpliques del sisme.

Notícies relacionades

El sisme va ser tan fort que es va sentir fins i tot a Istanbul i Atenes. A més, va provocar un minitsunami que va inundar els carrers de Seferihisar, ciutat turca situada a prop de l’epicentre, i va escombrar les costes de Samos.

A Grècia dos joves van morir i nou persones van resultar ferides a l’illa de Samos, on es van registrar importants danys materials, segons les autoritats.