Coronavirus

L'OMS adverteix que la pandèmia està molt lluny del seu final

Ghebreyesus assenyala com a obstacles principals la politització i la falta de compromís d'alguns líders i de certs sectors de la societat

55385543 60

55385543 60 / Salvatore Di Nolfi (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, va remarcar que la politització de la pandèmia i la falta de conscienciació en alguns casos sobre la gravetat d’aquesta, són grans obstacles en la lluita contra una crisi «que està molt lluny del seu final».

«Ens preocupa particularment la qüestió del compromís comunitari i la politització de la resposta davant la pandèmia», va reconèixer Tedros en la cinquena reunió d’experts del Comitè d’Emergència sobre la Covid-19, que l’OMS ha de convocar trimestralment des de la declaració d’emergència internacional.

Col·laboració de la societat

«La pandèmia està molt lluny del seu final, i hem d’ajustar tots els nostres esforços perquè s’adaptin a llarg termini», i per a això, va indicar Tedros, és necessari un «lideratge fort» i la integració de tota la societat.

Notícies relacionades

El director general va remarcar que des de l’anterior reunió del comitè el mes de juliol «algunes coses han evolucionat a millor i d’altres a pitjor», i va assenyalar que en el costat positiu es comprenen millor les pautes epidemiològiques del coronavirus i els tractaments més eficaços.

En un moment en què s’adverteix certa fatiga de les societats davant la lluita contra la pandèmia, Tedros va recalcar que «la salut mental ha de ser part important dels esforços en la resposta», així com «atendre l’impacte socioeconòmic de les mesures per augmentar la confiança de la població».

Temes:

OMS Coronavirus