DESPRÉS DE LA SEVA ARRIBADA A ESPANYA

Leopoldo López veu Sánchez com un aliat contra Maduro

El líder opositor veneçolà està convençut que Espanya no reconeixerà les eleccions del pròxim 6 de desembre

zentauroepp55617935 el presidente del gobierno y secretario general del psoe  pe201027180137

zentauroepp55617935 el presidente del gobierno y secretario general del psoe pe201027180137 / Psoe

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

L’emblemàtic líder de l’oposició veneçolana, Leopoldo López, està convençut que podrà comptar amb la col·laboració de Pedro Sánchez per lluitar per la causa de la llibertat a Veneçuela.

Dos dies després d’aterrar a Madrid després d’abandonar Caracas de manera clandestina, López va oferir una multitudinària roda de premsa en el Círculo de Bellas Artes, on va arribar des de la seu socialista de Ferraz, on va mantenir una trobada amb el president del Govern en la seva qualitat de secretari general del PSOE.

«Estic segur que Sánchez serà proactiu i ens ajudarà», va indicar, remarcant que li havia quedat clar que el president considera Maduro com «un dictador». D’aquesta reunió, López va treure així mateix la conclusió que Espanya no reconeixerà el resultat de les eleccions parlamentàries que prepara el règim de Nicolás Maduro per al pròxim 6 de desembre.

A més, va demanar a Sánchez que promogui a la Unió Europa ampliar les sancions contra els membres del règim chavista acusats per les Nacions Unides de cometre crims de lesa humanitat.

Discreció

López va oferir pocs detalls de la seva sorprenent fugida des de l’ambaixada espanyola a Caracas, on estava refugiat feia un any i mig, al·legant que no volia posar en perill les persones que el van ajudar a abandonar el país i es va limitar a dir que va viatjar en un avió comercial i que si la seva arribada a Madrid va ser discreta es va deure al fet que volia donar una sorpresa als seus tres fills.

Va negar que l’oposició veneçolana es quedi ara òrfena, posant l’èmfasi en el fet continuarà liderada pel president de l’Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó.

Notícies relacionades

El que s’ha proposat en aquesta nova etapa serà promoure unes «eleccions lliures, justes i verificables» a Veneçuela, continuar sumant suports a la «coalició internacional» per pressionar el règim chavista i aconseguir ajuda financera per pal·liar la greu situació econòmica i humanitària que travessa el país caribeny.

Va assegurar que no volia abandonar Veneçuela, però que s’hi va veure obligat per les circumstàncies i parafrasejant Rómulo Betancourt quan es dirigia a l’exili va garantir: «We will come back» («Tornarem»).