Sota investigació

Protestes a Filadèlfia per la mort d'un home negre pels trets de la policia

Els agents disparen mortalment a un noi de 27 anys que es va acostar a ells amb un ganivet a la mà, segons un vídeo en les xarxes socials

Les forces de seguretat asseguren que 30 agents han resultat ferits en les manifestacions i que hi ha hagut més d'una dotzena de detinguts

zentauroepp55612689 police charge at a crowd along 52nd street in west philadelp201027133626

zentauroepp55612689 police charge at a crowd along 52nd street in west philadelp201027133626 / Tim Tai

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Les protestes al carrer van tornar dilluns a la nit a la ciutat nord-americana de Filadèlfia després de la mort d’un altre home negre per trets de la policia.

Les manifestacions van començar després que un home identificat com a Walter Wallace, de 27 anys, fos abatut a trets per dos agents. Segons va explicar el cos, els policies li van disparar «diverses vegades» al pit i a l’espatlla després d’haver reclamat a Wallace que deixés el ganivet. L’home va ser portat a l’hospital, però va morir per les ferides de bala.

Centenars de persones van sortir a expressar el seu malestar als carrers. Diversos cotxes van ser incendiats i, segons la policia, uns 30 agents van ser ferits i es van practicar una dotzena de detencions.

Les protestes a Filadèlfia se sumen a les registrades durant mesos a tots els Estats Units després de la mort al maig de George Floyd, un afroamericà de 46 anys a qui un policia de Minneapolis li va clavar un genoll al coll durant gairebé nou minuts, fet que va provocar la seva mort per asfíxia.

Vídeo sota investigació

L’alcalde de la ciutat, Jim Kenny, i la comissionada de policia, Danielle Outlaw, van explicar que l’incident es troba sota investigació.

Notícies relacionades

Segons es pot veure en el vídeo del tiroteig difós en les xarxes socials, gravat per un transeünt, els dos oficials apunten amb les seves armes a Wallace mentre ell camina pel carrer. Quan se n’adona, Wallace s’acosta a ells, que retrocedeixen amb les armes encara apuntant-li, mentre li criden que abaixi el ganivet. Després d’això, tots dos disparen diverses vegades i Wallace es desploma al mig del carrer.

La Unió Americana de Llibertats Civils (ACLU) va censurar l’actuació policial i va considerar que la violència estatal no pot ser la resposta als problemes de la societat. «És hora d’invertir en programes comunitaris, incloent-hi el tipus de serveis de salut mental que permetin la intervenció que hauria pogut evitar l’assassinat de Wallace», va manifestar Reggie Shuford, director executiu de l’ACLU de Pennsilvània.