Cursa cap a la Casa Blanca

Tots amb mascareta... menys Trump

Biden, la seva dona i la mateixa Melania es van protegir durant el debat, a excepció del president

zentauroepp55544908 nashville  united states   22 10 2020   us president donald 201023141106

zentauroepp55544908 nashville united states 22 10 2020 us president donald 201023141106 / SHAWN THEW

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tots –Biden, la seva dona i Melania– amb mascareta, menys ell. Trump va desentonar en l’escena del debat de Nashville de dijous quan va arribar a cara descoberta per enfrontar-se al seu oponent demòcrata Joe Biden. En l’escenari on van confluir les dues parelles, el republicà va ser l’únic que no portava cap protecció. Fins i tot la seva dona, Melania, que va emmalaltir de Covid fa unes setmanes, va optar per protegir-se al costat del seu marit, que va tornar a presentar-se com l’home invencible que minimitza una malaltia que s’ha carregat milers de nord-americans.

Notícies relacionades

Tot i que el president mateix va contraure la malaltia fa tres setmanes, amb la seva dona i el seu fill, continua defensant que el virus no pot amb ell. No només nega la perillositat del virus, sinó que assegura que ja no té capacitat de fer mal: «L’estem deixant enrere. Això se n’anirà aviat». De res li va servir que estats com Ohio reportessin un rècord en el nombre de casos diaris aquest mateix dijous. La seva minimització de la crisi sanitària va ser aprofitada per Biden: «Qualsevol que sigui responsable de tantes morts no hauria de continuar sent president dels EUA».

Trump, al mateix temps que va minimitzar la pandèmia també va afirmar que la combat «amb fermesa» i va prometre que la vacuna arribaria abans del final de l’any. El candidat republicà ha aconseguit reduir lleugerament la diferència de punts en els sondejos que situen Biden en la primera posició.