23 nov 2020

Anar al contingut

VIDEOANÀLISI

Trump-Biden: Un segon debat més cívic | Vídeo

La corresponsal a Nova York d'EL PERIÓDICO, Idoya Noain, analitza l'últim cara a cara dels candidats a la Casa Blanca

El Periódico

Trump-Biden: Un segon debat més cívic | Vídeo

Amb un to molt diferent del vergonyós espectacle del primer cara a cara, Donald Trump i Joe Biden es van enfrontar aquesta matinada en el seu segon i últim duel dialèctic abans de les transcendentals eleccions del pròxim 3 de novembre. Va ser una trobada molt més civilitzada i de la qual no va sortir cap clar guanyador.

«Diu molt del moment polític que viuen els Estats Units que la notícia d’un debat sigui que hi ha hagut debat». Així arrenca la corresponsal d’EL PERIÓDICO a Nova York, Idoya Noain, la seva videoanàlisi d’un cara a cara en el qual «hi va haver substància» i en el qual es van mostrar «dos candidats que estan als antípodes ideològics, polítics i també de caràcter».

La pandèmia va tornar a ser un dels temes centrals, amb Biden atacant la mala gestió de Trump, i aquest li va responre amb acusacions de corrupció i crítiques a la llarga trajectòria política del demòcrata.

Queda per veure l’impacte que tindrà aquest debat 12 dies abans de les eleccions, quan ja han votat anticipadament 48 milions de nord-americans.