LA CARRERA CAP A LA CASA BLANCA

El nou debat Trump-Biden tindrà micròfons silenciats

La mesura busca evitar el caos i les interrupcions constants que van marcar el primer cara a cara de candidats

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump and Democratic presidential candidate, former Vice President Joe Biden participate in the first presidential debate at Case Western University and Cleveland Clinic, in Cleveland, Ohio, U.S., September 29, 2020. Picture taken September 29, 2020. Olivier Douliery/Pool via REUTERS/File Photo

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump and Democratic presidential candidate, former Vice President Joe Biden participate in the first presidential debate at Case Western University and Cleveland Clinic, in Cleveland, Ohio, U.S., September 29, 2020. Picture taken September 29, 2020. Olivier Douliery/Pool via REUTERS/File Photo / POOL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Després del caòtic primer debat i el fiasco del segon, que es va cancel·lar per desacords en el format, finalment hi haurà un nou cara a cara entre Donald Trump i Joe Biden. Serà aquest dijous 22 d’octubre. I per evitar el que va passar en el primer, amb constants interrupcions, la Comissió de Debats Presidencials, organisme no partidista que organitza aquests debats, apagarà els micròfons del president i candidat republicà i del seu rival demòcrata durant algunes parts de l’esdeveniment.

Així, el pròxim debat tindrà lloc aquest dijous a Nashville (Tennessee), durarà 90 minuts i estarà dividit en sis parts de 15 minuts cada una, els primers quatre minuts de la qual es dividiran Trump i Biden per a una primera declaració ininterrompuda de dos minuts. Seran aquells dos minuts de què gaudirà cada candidat a l’inici de cada tema durant els quals el micròfon del rival estarà apagat per garantir que no hi hagi interrupcions.

La Comissió de Debats Presidencials ha explicat en un comunicat que «les dues campanyes han reafirmat de nou aquesta setmana el seu acord amb la norma dels dos minuts ininterromputs». I afegeix: «La comissió anuncia que per garantir el compliment d’aquesta norma acordada l’únic candidat que tindrà el micròfon encès durant aquests períodes de dos minuts serà el candidat que tingui la paraula».

Notícies relacionades

Els minuts restants en cada un dels temes seran amb els dos micròfons oberts. En aquest sentit, la comissió ha expressat la seva «esperança» que «els candidats siguin respectuosos amb el temps de l’altre» malgrat que tinguin oportunitat d’interpel·lar-se o interrompre’s.

«Ens n’adonem, després de parlar-ho amb les dues campanyes, que cap queda totalment satisfeta amb les mesures anunciades. Una pot pensar que van massa lluny i l’altra que queden curtes. Ens sentim còmodes que aquestes mesures aconsegueixin l’equilibri adequat i que siguin de l’interès de la gent», ha reblat la comissió. Al·ludia a les queixes de l’equip de Trump que, no obstant, finalment, ha acceptat les normes.