ATEMPTAT A PARÍS

Identificat com un jove txetxè l'assassí del professor decapitat a França

L'homicida, mort per trets de la Policia, no tenia antecedents i no havia donat indicis que estigués radicalitzat

f1988089-0966-46e3-944c-8cde089b0c33-hd-ntsc / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats de França han identificat com un jove de 18 anys i de la república russa de Txetxènia, tot i que nascut a Moscou, l’assassí d’un professor d’Història que va ensenyar als seus alumnes diverses caricatures del profeta Mahoma del setmanari satíric ‘Charlie Hebdo’, segons han confirmat fonts judicials a ‘Le Figaro’ i recull Europa Press.

El jove, que va morir a trets per la Policia, no tenia antecedents i no havia donat indicis que estigués radicalitzat, d’acord amb aquestes fonts.

Nou detinguts

D’altra banda, fonts de la Fiscalia de París han informat al rotatiu que cinc persones més han sigut detingudes al llarg d’aquesta matinada a la capital francesa. Es tracta de dos pares d’estudiants del centre d’estudis on treballava la víctima i tres coneguts més de l’assaltant, tot i que no se’ls ha identificat com a familiars.

Amb aquestes detencions ja són nou les persones que han passat a disposició policial en relació amb aquest crim.

El professor havia rebut amenaces

D’altra banda, el senador francès Bruno Retailleau ha informat que el professor assassinat havia sigut objecte d’amenaces durant diversos dies després d’ensenyar les caricatures del profeta, del qual l’islam prohibeix terminantment la representació, durant un seminari sobre la llibertat d’expressió i l’impacte en els mitjans de comunicació.

D’acord amb les fonts de ‘Le Figaro’, precisament els pares detinguts van interposar en els últims dies una denúncia contra el professor per ensenyar les caricatures del magazín.

Cal recordar que les oficines de ’Charlie Hebdo’ van ser escenari d’una matança contra els seus empleats el 2015, perpetrada per simpatitzants de l’organització terrorista Al-Qaida, que es va saldar amb 12 morts i 11 ferits.

Reconstrucció de l’atemptat

Notícies relacionades

La Policia s’ha passat les últimes hores reconstruint l’incident. Segons l’estat actual de la investigació, el professor va ser decapitat divendres a Conflans-Sainte-Honorine (al departament de Yvelines, als voltants de París), entorn de les 17.00 hores. El personal de la brigada contra el crim de la ciutat va acudir a investigar un individu sospitós que rondava a prop de les instal·lacions.

Allà van descobrir la víctima i, ja a la localitat d’Eragny-sud-Oise (al departament annex de Val-d’Oise), van trobar el seu assassí, que va amenaçar els agents amb una arma blanca abans de morir a trets de la Policia.