Resolució judicial a Grècia

Tretze anys de presó per al líder del partit ultra grec Alba Daurada

La justícia, que imposa idèntica pena a sis membres de la cúpula, considera la formació una «organització criminal»

zentauroepp55314059 michaloliakos201014123630

zentauroepp55314059 michaloliakos201014123630 / LOUISA GOULIAMAKI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

El Tribunal d’Apel·lacions d’Atenes ha establert una pena de 13 anys de presó per al líder de la formació neonazi grega Alba Daurada, Nikolaos Michaloliakos, i els restants sis membres de la cúpula, una setmana després de declarar-los culpables de dirigir i formar part d’una «organització criminal», tal com van descriure els jutges la formació ultradretana.

El tribunal ha condemnat a més a cadena perpètua l’assassí del raper antifeixista Pavlos Fyssas, Iorgos Rupakiás, que va confessar el crim que va desencadenar el judici. A més, li va imposar deu anys per unir-se a una organització criminal.

Notícies relacionades

La sentència coincideix amb la petició de la fiscalia i es queda dos anys per sota de la pena màxima de presó per a aquest tipus de delictes.

Per ara no se sap si els condemnats ingressaran immediatament a la presó, ja que el tribunal haurà de debatre sobre les sol·licituds de la defensa de deixar en suspens l’execució de la pena mentre duri el recurs que els advocats tenen previst presentar immediatament. 

Temes:

Grècia