LA CARRERA CAP A LA CASA BLANCA

Donald Trump: un positiu per coronavirus en plena campanya electoral

El president, que realitzarà la quarantena a la Casa Blana, ha cancel·lat un viatge a Florida previst per a aquest divendres

Washington (United States), 27/09/2020.- (FILE) - US President Donald J. Trump holds a news briefing at the White House in Washington, DC, USA, 27 September 2020 (reissued 02 October 2020). According to media reports, US President Donald Trump and First Lady Melania Trump have positive for the SARS-CoV-2 coronavirus. US Presidential Councelor Hope Hicks has also tested positive for the virus. (Estados Unidos) EFE/EPA/Chris Kleponis / POOL

Washington (United States), 27/09/2020.- (FILE) - US President Donald J. Trump holds a news briefing at the White House in Washington, DC, USA, 27 September 2020 (reissued 02 October 2020). According to media reports, US President Donald Trump and First Lady Melania Trump have positive for the SARS-CoV-2 coronavirus. US Presidential Councelor Hope Hicks has also tested positive for the virus. (Estados Unidos) EFE/EPA/Chris Kleponis / POOL / Chris Kleponis / POOL (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La notícia del positiu de Donald Trump per coronavirus arriba en un moment especialment inoportú per a ell, immers en una delicada campanya electoral en la qual es juga la seva reelecció amb unes enquestes favorables fins ara al seu rival demòcrata, Joe Biden, i planteja una sèrie d’incerteses com la de la celebració del segon debat de candidats, previst per al 15 d’octubre.

Si Trump guarda una quarantena de 14 dies, això li permetrà tornar a fer campanya en actiu el 15 d’octubre, a falta tot just de dues setmanes per a les eleccions presidencials del 3 de novembre. S’haurà d’esperar per veure com repercuteix aquesta situació en la campanya.

Una de les primeres incerteses sobre la taula afecta el segon debat entre Trump i Biden, previst per al 15 d’octubre, just el dia en què finalitzaria aquella quarantena de 14 dies del president. És una incògnita, per ara, els dies d’aïllament que guardarà Trump.

‘The New York Times’ apunta, a més, que si Trump es posa malalt –de moment és asimptomàtic– això «plantejaria dubtes sobre si hauria de seguir en campanya i presentar-se a les eleccions». 

De moment Trump ha cancel·lat el viatge de campanya que tenia previst per a aquest divendres a Florida. El magnat havia de fer un míting a l’aeroport de Sanford però després del positiu la seva nova agenda per al dia només inclou una trucada al migdia de «recolzament als avis vulnerables per la Covid-19».

Notícies relacionades

El metge del president, Sean Conley, ha assegurat en un comunicat que Trump està «bé» i complirà les seves «funcions sense interrupció» mentre se sotmet juntament amb la seva dona, Melania, a una quarantena. Tots dos «estan bé en aquest moment i planegen mantenir-se a la seva llar a la Casa Blanca durant la seva convalescència», ha assenyalat el doctor Conley. 

El positiu de Trump es pot carregar els seus esforços per allunyar del debat electoral la pandèmia del coronavirus, una pandèmia que ell ha minimitzat en diverses ocasions i que els nord-americans opinen, segons reflecteixen les enquestes, que el president no ha gestionat bé. Durant mesos Trump ha qüestionat el perill de la Covid-19, ha posat en dubte l’opinió dels científics i s’ha negat a portar mascareta. Ara, tot això li pot passar factura a les urnes.