CORONAVIRUS I CAMPANYA

Donald i Melania Trump, positius per coronavirus

trump-covid / periodico

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que tant ell com la seva dona, Melania Trump, han donat positiu per coronavirus després de la prova que es van fer després de donar-se a conèixer que una de les seves assistents més pròxima, la directora de Comunicació, Hope Hicks, també havia contret la malaltia.

«Aquesta nit, Melania i jo vam donar positiu per Covid-19. Començarem el nostre procés de quarantena i recuperació immediatament. ¡Ho superarem junts!», ha escrit Trump en el seu compte de Twitter.

Hicks no és la primera persona de l’entorn de la Casa Blanca que contrau Covid-19 però sí que és la més pròxima assessora del republicà que es contagia. Ella va viatjar amb Trump dimarts al debat presidencial amb Joe Biden a Ohio i també el va acompanyar en l’Air Force One dimecres a un míting a Minnesota. Tot i que sovint porta mascareta en les reunions, també ha sigut fotografiada sense a prop del president.

Va ser Bloomberg qui va donar l’exclusiva del contagi de Hicks, del qual no s’havia informat públicament. Segons fonts de l’agència, ella es va començar a trobar malament a Minnesota i va ser aïllada en el vol de tornada a Washington en l’Air Force One. Va donar positiu dijous.

Els qui treballen a la Casa Blanca reben proves diàriament i el president les rep amb freqüència, tot i que no se’n sap exactament quanta. Sí que se sap que el mandatari, de 74 anys, se li solen efectuar tests de resultats ràpids i no està clar per què encara no tenen els resultats de la prova després del contagi de Hicks.

En l’entrevista amb Fox News Trump ha insinuat que van ser militars o policies els que van poder contagiar l’assessora, que ha definit com una persona «molt càlida». «Quan estàs amb soldats, amb pilots de l’exèrcit, amb Marines i agents de policia i se t’acosten és molt difícil dir-los que s’allunyin», ha dit. «Et volen abraçar i besar perquè realment hem fet una gran feina per ells», ha afegit. «T’acostes i passen coses».

Agenda en dubte

La Casa Blanca no ha informat de com la quarantena pot afectar els plans immediats de Trump ni els seus actes de campanya. En l’agenda oficial per a aquest divendres que la Casa Blanca havia enviat poc abans de l’anunci es mantenien una taula rodona amb seguidors a Washington i un míting a Florida. 

Notícies relacionades

Les directrius dels Centres per a Control i Prevenció de Malalties dels EUA insten que una persona es posi en quarantena 14 dies després d’haver estat en contacte pròxim amb algú que dona positiu per Covid-19. «La gent en quarantena ha de quedar-se a casa, separar-se d’altres, controlar la seva salut i seguir indicacions dels departaments de salut locals o estatals», indiquen els CDC.

Als Estats Units la pandèmia ha deixat gairebé 208.000 morts i gairebé 7,3 milions de contagiats.