POSITIU ANUNCIAT

Trump ingressa en un hospital per coronavirus

El president dels EUA té febre i està fatigat, segons el seu metge

trump-hospital / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Donald Trump, va ser ingressat ahir divendres a l’hospital militar Walter Reed, a Bethesda, Maryland, considerat el millor centre mèdic del país, on estarà sota observació com a mesura de precaució, segons ha informat la Casa Blanca.

El mandatari, que va ser traslladat amb l’helicòpter presidencial, té febre des d’ahir al matí, tal com va indicar a la cadena CNN una font pròxima a la qüestió. Tant ell com la primera dama, Melania Trump, havien anunciat hores abans que havien donat positiu per coronavirus després que una de les seves assistents més pròximes, Hope Hicks, també contragués Covid-19.

Un dels metges de la Casa Blanca va assenyalar, a més, que el president està «fatigat», si bé la seva cap de premsa, Kayleigh McEnany, va assegurar que presenta «símptomes lleus» i està «animat».

«Trump està sent hospitalitzat com a mesura de precaució i seguint les recomanacions dels metges», ha explicat abans d’assenyalar que «continuarà treballant des del mateix hospital», perquè no ha transferit el poder al vicepresident, Mike Pence, com hauria de passar en el cas que estigués incapacitat per exercir el càrrec.

Tractament experimental

El president dels Estats Units va rebre aquest divendres una dosi de vuit grams del còctel experimental d’anticossos de la farmacèutica Regeneron, segons el metge del president a la Casa Blanca, Sean Conley, com a «mesura de precaució». A Trump li van administrar «una única dosi de vuit grams del còctel d’anticossos policlonal de Regeneron i ha completat la injecció intravenosa sense contratemps», va explicar Conley.

A més, el president ha estat prenent «zinc, vitamina D, famotidina [un medicament per tractar les úlceres o el reflux gàstric], melatonina [una hormona per tractar els trastorns de son] i una aspirina diària», va precisar el doctor.

«Aquesta tarda, el president continua fatigat, però amb bon estat d’ànim. Un equip d’experts l’està avaluant i tots junts farem recomanacions al president i a la primera dama sobre els millors pròxims passos» en el seu tractament, va afegir Conley.

Melania Trump, que també va donar positiu, «continua estant bé, amb només una lleu tos i mal de cap, i la resta de la família [de Trump] es troba bé i avui han donat negatiu en SARS-CoV-2», va concloure el metge.

Assaig clínic

El fàrmac de Regeneron que va rebre Trump, conegut com a REGN-COV2, forma part d’un assaig clínic de fase avançada que es desenvolupa des del juliol als EUA, el Brasil, Mèxic i Xile per comprovar la seva efectivitat en el tractament de pacients hospitalitzats i no hospitalitzats amb Covid-19.

Trump, de 74 anys, reuneix alguns dels factors de risc per desenvolupar símptomes més greus de Covid-19, a causa de la seva edat, el seu gènere i l’obesitat que pateix.

El president ha defensat vehementment els tractaments experimentals per a la Covid-19, i al maig va rebre durant dues setmanes dosis d’hidroxicloroquina amb l’objectiu de prevenir la malaltia, malgrat que no hi ha proves científiques que això funcioni.

A l’abril, el president va provocar una gran polèmica al suggerir en una roda de premsa a la Casa Blanca que la llum ultraviolada i les injeccions amb desinfectant podrien ser un tractament efectiu contra el coronavirus, cosa que va ocasionar un augment de les persones intoxicades als EUA per exposició a productes químics.

Biden suspèn els seus anuncis

Notícies relacionades

El candidat demòcrata a la Presidència dels EUA, Joe Biden, va assegurar aquest divendres en un acte de campanya a Grand Rapids (Michigan) que resa per la «ràpida recuperació» del president Donald Trump rere el seu positiu per coronavirus i va demanar prendre’s seriosament la pandèmia de Covid-19 i no polititzar l’estratègia per combatre-la.

«Vull enviar les meves oracions al president Trump i a la primera dama, perquè tinguin una ràpida recuperació», va afirmar Biden, que en el seu curt discurs va tenir sempre posada una mascareta quirúrgica. El candidat demòcrata i exvicepresident amb Obama ha suspès els anuncis negatius sobre Trump.