A MALAKASSA

Primera mort per Covid-19 a un camp de refugiats a Grècia

La instal·lació estava en quarantena des del passat dia 7 després de diversos positius

undefined55148487 file photo  a man wearing a protective suit and a face mask 200927221051

undefined55148487 file photo a man wearing a protective suit and a face mask 200927221051 / Alkis Konstantinidis

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats gregues van anunciar diumenge la primera mort relacionada amb el nou coronavirus a un camp de migrants del país.

La víctima és un afganès de 61 anys, pare de dos fills, que residia al campament de Malakassa, a prop d’Atenes, va anunciar el ministeri d’Asil. L’home va ser hospitalitzat a Atenes i les autoritats estan ara traçant els seus contactes per veure a qui més ha pogut contagiar.

El camp de refugiats de Malakassa estava en quarantena des del passat dia 7, després de detectar-se diferents positius per Covid-19.

Grècia allotja encara més de 24.000 migrants amuntegats a campaments, la majoria a les seves illes. La meitat d’ells encara són a Lesbos.

Les condicions de vida al camp temporal, erigit precipitadament per allotjar els migrants que van quedar sense llar després de l’incendi del camp de Mória, van ser criticades per les oenagés.

Notícies relacionades

Malgrat els esforços del govern per traslladar milers de persones a Grècia continental des de principis d’aquest any, la situació a les illes continua sent crítica.

Deu països de la Unió Europea es van comprometre a acollir uns 400 migrants menors no acompanyats, evacuats de Lesbos. Atenes ha anunciat aquest diumenge que ja no queden migrants menors no acompanyats a camps d’illes gregues.