22 set 2020

Anar al contingut

ENVERINAMENT

Navalni mostra la seva recuperació en una fotografia

El dirigent opositor rus afirma que ja ha pot respirar per si sol

EL PERIÓDICO

Navalni mostra la seva recuperació en una fotografia

HANDOUT

El líder de l’oposició russa, Aleksei Navalni, enverinat el 20 d’agost a Rússia, ha difós a Instagram la primera foto des de l’hospital de Berlín on es recupera. «Hola, aquest és Navalni»,  ha escrit el líder de l’oposició al costat de la fotografia en què apareix amb la seva família a l’hospital al qual va ser traslladat per ser tractat .

«Ahir vaig ser capaç de respirar pels meus propis mitjans tot el dia», ha explicat també el dirigent opositor després d’haver sigut enverinat amb una substància neurotòxica, Novitxok, el 20 d’agost a Sibèria.  

L’estat de salut d’Aleksei Navalni continua millorant i l’opositor rus ara es pot aixecar del seu llit, va anunciar dilluns l’hospital berlinès on va ingressar el 22 d’agost. Dies més tard, un laboratori militar alemany va concloure que el líder opositor va ser enverinat amb el potent agent neurotòxic

El Novitxok ja va ser utilitzat contra l’exagent doble rus Serguei Skripal i la seva filla Iúlia el 2018 a Anglaterra, segons les autoritats britàniques. Creat pels soviètics als anys 1970 com a arma química, aquest agent es presenta normalment com una pols que pot penetrar als porus de la pell o a les vies respiratòries.

Temes: Rússia