pugna tecnològica

TikTok rebutja l'oferta de Microsoft i es decanta per Oracle

La premsa nord-americana dona per fet l'acord entre l'aplicació xinesa i la tecnològica californiana

Trump ha amenaçat de prohibir TikTok si no traspassa les seves operacions als EUA a una companyia del seu país

39b76f3a-3e24-4f02-aede-db4934c820bc-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

TikTok ha escollit el seu «soci tecnològic de confiança» per continuar operant als Estats Units. L’aplicació xinesa de vídeos curts finalment s’ha decantat per Oracle després de rebutjar l’oferta que tenia de Microsoft, segons publica la premsa nord-americana. El tancament de l’operació encara no s’ha fet públic i estarà supeditat a l’aprovació del Govern de Donald Trump, que el mes d’agost passat va amenaçar de prohibir TikTok al seu territori si no venia les seves operacions a una companyia nord-americana. Les condicions imposades per la Casa Blanca, que ha descrit la tecnològica asiàtica com una amenaça per a la seguretat nacional dels EUA, van empènyer TikTok a buscar un comprador abans del 20 de setembre, la data límit concedida pel president.

Oracle és la segona companyia de ‘software’ més important del món i manté molt bones relacions amb la Casa Blanca. Larry Ellison, el fundador, ha organitzat esdeveniments de recaptació de fons per a Trump i Safra Catz, la directora executiva d’Oracle, va formar part de l’equip de transició del president després de la seva victòria electoral el 2016. Aquestes connexions haurien de servir perquè tant l’Administració com el Comitè d’Afers Exteriors del Senat aprovin la venda de TikTok a la companyia californiana. Poc abans que es conegués la notícia, Microsoft va fer públic en un comunicat que la seva oferta havia sigut rebutjada, una oferta a què també s’havia afegit el gegant dels supermercats Walmart.

Quedar atrapat

Notícies relacionades

«Estàvem segurs que la nostra proposta hauria sigut bona per als usuaris de TikTok i hauria protegit els interessos de la seguretat nacional», va dir Microsoft en un blog de la seva pàgina web. «Pensàvem fer canvis significatius per assegurar-nos que el servei complia amb els més alts estàndards de seguretat, privacitat i el combat contra la desinformació», afirma el comunicat.

TikTok té gairebé 100 milions d’usuaris als EUA, dels gairebé 700 milions amb què compta globalment. Trump es va interposar en el seu camí adduint que el Govern xinès podria potencialment apoderar-se de les dades personals dels usuaris de l’aplicació, posant eventualment en perill alguns funcionaris de la seva Administració. TikTok s’ha defensat esgrimint que els seus servidors són tots fora de la Xina i ha presentat una demanda en els tribunals nord-americans. Però tot sembla indicar que complirà amb la condicions del president després de quedar atrapat en la pugna geopolítica entre les dues potències, particularment cruenta en l’àmbit comercial i tecnològic.