EL FUTUR DEL 'BREXIT'

Blair i Major titllen Johnson d'«irresponsable»

Els dos ex primers ministres arremeten contra l'actual dirigent en un article conjunt

zentauroepp54846197 britain s prime minister boris johnson speaks during a virtu200910212457

zentauroepp54846197 britain s prime minister boris johnson speaks during a virtu200910212457 / STEFAN ROUSSEAU

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els ex primers ministres britànics el laborista Tony Blair i el conservador John Major han demanat als diputats que rebutgin el que qualifiquen de «vergonyós» projecte de llei de Boris Johnson que busca modificar l’acord del ‘brexit’. Els dos exdirigents han escrit un article conjunt a les pàgines del ‘Sunday Times’ en el qual consideren que l’actitud de Johnson és «irresponsable», «equivocada» i «perillosa».

El Govern de Boris Johnson ha presentat al Parlament l’anomenat projecte de llei del mercat intern, que, de ser aprovat, modificaria alguns dels compromisos adquirits en l’acord de retirada assolit amb la Unió Europea (UE) el 31 de gener del 2019 i podria deixar en paper mullat el mecanisme dissenyat per evitar aixecar una frontera física entre la República d’Irlanda i Irlanda del Nord.

Notícies relacionades

El projecte es debatrà aquest dilluns a la Cambra dels Comuns. Des de les pàgines del ‘Sunday Times’, Blair i Major, que van treballar per arribar a l’acord de pau del Divendres Sant (1998) a Irlanda del Nord, l’actitud del Govern «avergonyeix» el Regne Unit.

Els dos exdirigents afegeixen que els plans de l’Executiu poden posar en perill l’Acord del Divendres Sant, perjudicar la credibilitat del Regne Unit en futurs acords comercials i portar mesures de represàlia perjudicials de la UE.