setge al virus

Berlín estudia que els laboratoris veterinaris facin tests de Covid-19

La intenció és augmentar la capacitat total de cribratge del país, que en l'actualitat fa 1,4 milions de PCR a la setmana

El Ministeri de Sanitat desitja tenir controlats els grups de risc a la tardor, especialment les persones grans

zentauroepp54264031 alemania200728110700

zentauroepp54264031 alemania200728110700 / Martin Meissner

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Ministeri de Sanitat alemany estudia que els laboratoris veterinaris també analitzin proves de Covid-19 per augmentar la capacitat total de testatge del país, en l’actualitat en 1,4 milions de PCR a la setmana.

El diari ‘Zeit’ i el grup Xarxa de Redaccions d’Alemanya (RND) apunten que el Govern alemany s’ha plantejat aquesta cooperació de cara a la tardor, amb l’objectiu d’augmentar el control sobre els grups de risc i conscient que en l’actualitat els laboratoris mèdics treballen gairebé al màxim de la seva capacitat.

«S’està analitzant si es pot avançar per aquest camí», va reconèixer una portaveu del Ministeri de Sanitat a ‘Zeit’.

Alguns estats federats ja han enrolat en aquesta tasca laboratoris veterinaris, però la pràctica no s’ha generalitzat a tot el territori nacional.

Un total de 182 laboratoris de tot el país estan autoritzats per realitzar les proves ràpides. Aquesta forma descentralitzada d’actuació va permetre a Alemanya contenir ràpid la pandèmia en pocs mesos.

Ara, no obstant, aquesta estratègia està començant a arribar al límit de les seves possibilitats en un moment en què els casos estan elevant-se. El retorn de les vacances a l’estranger i l’inici del curs escolar suposen un augment de la demanda de proves de coronavirus.

El Ministeri de Sanitat desitja tenir controlats els grups de risc a la tardor, especialment les persones grans en residències i hospitals, per quan comenci la temporada de la grip.

Notícies relacionades

L’Institut Robert Koch, centre epidemiològic de referència a Alemanya, ha registrat 1.218 nous casos de Covid-19 en les últimes 24 hores, amb la qual cosa el total d’infectats al país s’eleva a 243.599. 

A més es van identificar quatre nous morts amb o pel coronavirus, cosa que eleva la mortaldat total del Sars-CoV2 a Alemanya a 9.302 persones.