estudi de la vall d'hebron

Només el 3,5% dels nens van portar el coronavirus a casa

El treball també conclou que «els nens d'aquest país han tingut en la seva immensa majoria quadros lleus amb una molt bona evolució clínica»

Un niño mira atentamente la televisión.

Un niño mira atentamente la televisión. / 123RF

1
Es llegeix en minuts

Un estudi liderat per l’Hospital de la Vall d’Hebron ha detectat que només el 3,5% dels menors van ser els qui van portar la Covid-19 al seu domicili, i van contagiar així familiars seus, mentre que els adults han sigut els primers transmissors del virus en el 60% dels casos.

Els resultats d’aquest estudi han sigut presentats aquest dilluns en roda de premsa pel cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de la Vall d’Hebron, Pere Soler, i la pediatra d’Atenció Primària de l’Alt Penedès-Garraf Anna Gatell, als qui han acompanyat la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Notícies relacionades

L’estudi liderat per la Vall d’Hebron s’ha portat a terme sobre 163 menors, si bé s’ha centrat finalment en 89 d’ells per qüestions metodològiques, i s’ha efectuat entre els mesos de març i maig, quan es van prendre les mesures més estrictes del confinament. Una altra conclusió d’aquest estudi és que «els nens d’aquest país han tingut en la seva immensa majoria quadros lleus amb una molt bona evolució clínica», segons Soler.

El treball, si bé és retrospectiu i «té limitacions», determina que la transmissió del virus de nens a adults «és baixa», una dada a tenir en compte ara que en pocs dies comença el curs escolar.