L'amenaça terrorista continua sent molt alta a França, assegura el ministre de l'Interior

Dimecres comença el judici de 'Charlie Hebdo', el setmanari satíric que va ser delmat en un atac gihadista el gener del 2015

zentauroepp54719461 paris  france   31 08 2020   french interior minister gerald200831193903

zentauroepp54719461 paris france 31 08 2020 french interior minister gerald200831193903 / STEPHANE DE SAKUTIN POOL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’amenaça terrorista continua sent molt alta a França, ha assegurat aquest dilluns el ministre de l’Interior, alhora que ha afegit que més de 8.000 persones eren en una llista d’alerta nacional de radicalització islamista

L’amenaça «continua sent extremament alta al país», ha assegurat Gerald Darmanin en un discurs durant una visita al servei de seguretat interna de França, la DGSI. «El risc de terror d’origen sunnita és l’amenaça principal a la qual s’enfronta el nostre país», ha afegit, prometent una lluita «sense parar» contra ell. 

El ministre de l’Interior francès ha afegit que 8.132 persones han sigut registrades en la base de dades de França com a presumptes radicals islamistes considerats com una potencial amenaça a la seguretat

Inici del judici de ‘Charlie Hebdo’

Darmanin ha fet aquestes declaracions dos dies abans que s’obri el judici de ‘Charlie Hebdo’, el setmanari satíric que va ser delmat en un atac gihadista el gener del 2015.

Catorze presumptes còmplices en aquest atac, així com en la mort d’una policia i una presa d’ostatges en un supermercat kosher uns dies després, seran jutjats a París a partir d’aquest dimecres. 

Els autors dels atemptats van morir després dels atacs, però els advocats de les víctimes i els fiscals insisteixen que el judici serà un moment molt important.

Notícies relacionades

«Es tracta de persones que participen en la logística, la preparació dels esdeveniments, que van proporcionar mitjans de finançament, material operatiu, armes, una residència», ha assenyalat el fiscal nacional antiterrorista Jean-Francois Ricard dilluns a la ràdio France Info.

Els atemptats del mes de gener del 2015 han sigut l’avantsala d’una onada d’atacs islamistes a França que ha deixat més de 250 morts.