CONVULSIÓ A L'EXREPÚBLICA SOVIÈTICA

La justícia de Bielorússia obre un cas criminal contra el consell opositor

Putin adverteix Michel que qualsevol pressió política sobre Lukaixenko és «contraproduent»

zentauroepp54564188 belarusian opposition supporters hold flowers and flash vict200820191500

zentauroepp54564188 belarusian opposition supporters hold flowers and flash vict200820191500 / Sergei Grits

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas

La justícia de Bielorússia ha obert un cas criminal contra el consell opositor format per una dotzena de personalitats, entre les quals hi ha la premi Nobel de Literatura Svetlana Aleksiévitx. Segons la fiscalia bielorussa, l’esmentat òrgan està acusat de temptativa d’usurpar el poder. 

A més d’Aleksiévitx, formen part del consell el director del principal teatre de drama de Minsk, convertit en un centre del moviment opositor durant els dies de les protestes, abans que aquest dimecres la policia aconseguís el control de la situació.

Rebuig opositor

Notícies relacionades

En declaracions a Reuters, Serguei Dileuski, líder dels vaguistes a la Planta de Tractors de Minsk i membre del comitè, ha negat totes les acusacions: «L’acusació no té base ni fonament; el nostre objectiu és resoldre la crisi sense conflicte; no estem demanant ocupar el poder», ha declarat.

També aquest dijous, el president Vladímir Putin ha parlat per telèfon amb el president del Consell Europeu, Charles Michel, i l’ha avisat que qualsevol pressió sobre el Govern d’Aleksándr Lukaixenko  seria «contraproduent». A més, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha criticat durament les decisions adoptades dimecres pels Vint-i-set respecte a Bielorússia.