CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Dimiteix el president de l'agència pública de turisme d'Irlanda després d'estiuejar a Itàlia

El Govern irlandès havia instat els ciutadans a no sortir del país pels rebrots de coronavirus

zentauroepp3956393 int cawley200815204302

zentauroepp3956393 int cawley200815204302 / GUILLERMO MOLINER

1
Es llegeix en minuts
AFP

El president de l’agència encarregada d’impulsar el turisme IrlandaMichael Cawley, ha dimitit aquest dissabte després d’haver-se publicat que havia estat de vacances a Itàlia. L’alt càrrec es va traslladar de país malgrat que el Govern va instar els ciutadans a estiuejar a Irlanda per evitar agreujar els brots de coronavirus.

En un comunicat, la ministra de Turisme irlandesa, Catherine Martin, va anunciar que havia acceptat la dimissió de Cawley, president de l’agència Failte Ireland. Va admetre sentir-se «decebuda» i va afirmar que el responsable de turisme no podia mantenir-se en el càrrec. Va ser el diari ‘The Independent’ el que va publicar que Cawley, exdirectiu de l’aerolínia Ryanair, havia passat les seves vacances a Itàlia.

Notícies relacionades

«En solidaritat amb el sector i per ajudar el país a reobrir les escoles amb total seguretat, el Govern i el meu ministeri en particular havien instat la població a passar les seves vacances a Irlanda aquest any», va dir la ministra. «Tot i que Itàlia es troba a la llista verda, cosa que significa que les persones que vinguin d’allà no han de limitar els seus moviments, el Govern ha demanat a la població que eviti els viatges no necessaris i molts ciutadans van seguir aquestes instruccions», va insistir.

En total, 1.774 persones van morir per coronavirus a Irlanda, sobre un total de gairebé 27.000 infectats. A causa d’un augment dels casos, s’han reinstaurat restriccions i els 300.000 habitants de tres comtats van ser parcialment reconfinats a principis d’agost.