sorpresos per una tempesta

Tres espanyols moren i un altre desapareix en un accident de barranquisme a Suïssa

zentauroepp54469192 suiza200813121425

zentauroepp54469192 suiza200813121425 / Gian Ehrenzeller

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Tres turistes espanyols han mort i un quart segueix desaparegut després d’un accident de barranquisme a Suïssa, segons fonts policials helvètiques.

Els quatre homes, que encara no han sigut identificats, es van dirigir dimecres a les 17 hores als congosts de Parlitobel, a Vattis (comuna de Pfafers), però els va sorprendre una violenta tempesta. Després, es va perdre el seu rastre, tot i que els rescatadors van trobar més tard els tres cadàvers.

Les condicions van interrompre les tasques de recerca portades a terme per un «gran nombre de socorristes», però el dispositiu s’ha reprès aquest matí.

L’accident recorda una tragèdia de fa dues dècades a les muntanyes suïsses, en la qual van morir 21 persones. El juliol del 1999, un accident va segar la vida de dues desenes de turistes en una activitat guiada a Bernese Oberland.

Turisme d’aventura 

Notícies relacionades

Segons la policia de Saint Gallen, «probablement van ser sorpresos» per la tempesta. Els quatre no participaven en una activitat guiada, i havien emprès la marxa en solitari, explica Reuters.

La regió és una zona famosa pel barranquisme, una activitat molt popular als Alps, on els canvis meteorològics poden suposar un risc perquè la pluja pot negar estretes esquerdes amb torrents i corrents de forma molt ràpida.

Temes:

Suïssa