ALMENYS 18 MORTS

Un Boeing 737 amb repatriats per la Covid s'estavella a Calcuta amb 191 passatgers

L'aparell ha sortit de la pista i s'ha partit en dos quan intentava aterrar

india avio bo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un avió d’Air India Express, procedent de Dubai, amb repatriats per la Covid-19, s’ha estavellat a l’aeroport de Calcuta (Índia) amb 191 persones a bord, entre els quals, 10 nens, i set membres de la tripulació. Hi ha almenys 18 morts, entre ells, els dos pilots, i 15 ferits greus, però la majoria dels passatgers han pogut sortir pel seu propi peu.

Unes 90 persones han sigut traslladades a hospitals de la zona perquè hi ha molts ferits i contusionats.

La nau, un Boeing 737, un model que acumula diversos accidents perquè és un dels més venuts, aterrava a l’aeroport de Karipur quan ha impactat de manera violenta contra el terra i ha sortit de la pista cap a la muntanya, on s’ha partit en dos, sobre les 19.45 hora local.

La pista d’aterratge de l’aeroport de Calcuta és molt complexa i requereix una gran perícia per part del pilot, segons els analistes, tot i que s’apunta a un problema del tren d’aterratge. L’aeronau de la companyia de baix cost, almenys, no ha col·lidit contra res i no s’ha incendiat, cosa que ha permès que hi hagi molts més supervivents del que es pot esperar en un accident d’aquestes característiques.

Repatriats

Notícies relacionades

L’avió, procedent de Dubai, pertany al programa de repatriació Vande Bharat, que portava de tornada al seu país treballadors que es van quedar bloquejats per la pandèmia a Dubai. L’Índia va suspendre els vols internacionals amb motiu de la pandèmia del coronavirus i, malgrat que es troba en un procés de desescalada de les restriccions, encara no els ha autoritzat.

La regió ha experimentat fortes pluges durant els últims dies que encara continuen, causant avui la mort de 15 persones en un corriment de terra al districte muntanyós d’Idukki.