GUERRA A LA XARXA SOCIAL

El Senat dels EUA veta TikTok als mòbils del Govern

Microsoft estén l'oferta de compra a tota la xarxa social

undefined54384303 in this photo illustration  the social media application log200806203737

undefined54384303 in this photo illustration the social media application log200806203737 / OLIVIER DOULIERY

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Senat dels Estats Units va aprovar dijous un projecte de llei que prohibeix la descàrrega i l’ús de TikTok, la xarxa social del grup xinès ByteDance, a qualsevol dispositiu de treballadors del Govern o membres del Congrés. La proposta ja havia sigut ratificada per la Cambra de Representants, en plena ofensiva de la Casa Blanca contra la xarxa social.

«TikTok representa un gran risc de seguretat i no té cabuda en els dispositius del govern», va tuitejar el servei de premsa del senador republicà Josh Hawley, coautor del text.

La llei argumenta que, segons una llei xinesa del 2017, totes les empreses d’aquell país han d’informar el Govern i cooperar amb els serveis d’intel·ligència. 

TikTok negocia amb Microsoft, amb data límit del 15 de setembre, la venda dels seus actius a la multinacional nord-americana. Segons el diari ‘Financial Times’, Microsoft estaria interessada a comprar tota la companyia i no només el negoci nord-americà, com exigeix l’administració Trump.

Notícies relacionades

Una primera oferta de l’empresa que dirigeix Satya Nadella anava dirigida només als EUA, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda, però els seus executius se n’han adonat de la poca viabilitat de la proposta.