27 set 2020

Anar al contingut

REBROT A LES FILIPINES

Manila torna a un confinament estricte després d'un augment de casos de Covid-19

El Govern tanca el transport públic i tots els serveis i activitats no essencials

DPA

Manila torna a un confinament estricte després d'un augment de casos de Covid-19

FRANCIS R MALASIG

Aquest dimarts la capital de Filipines, Manila, ha tornat al confinament estricte dels seus 27 milions d’habitants, en el marc de l’augment dels contagis de coronavirus a tot el país, que en les últimes hores ha comptabilitzat més de 6.000 nous casos.

El Ministeri de Sanitat ha informat que en les últimes 24 hores s’han registrat 6.352 nous casos, gairebé la meitat a l’àrea metropolitana de Manila (3.139), el que eleva el total a 112.593 persones contagiades.

Les autoritats filipines han detallat que, del total, 2.115 persones han mort –11 d’elles ahir–, mentre que 66.049 s’han recuperat, incloses 240 en les últimes hores.

En aquest context, el Govern de Rodrigo Duterte ha optat per tornar a confinar Manila, on encara es mantenien algunes restriccions, i les províncies limítrofes de Rizal, Cavite, Laguna i Bulacán durant els pròxims 15 dies.

Tancament del transport públic

Els veïns de Manila no podran sortir al carrer tret de per a qüestions essencials, com comprar menjar i medicaments, i el transport públic, les oficines governamentals, les empreses, els comerços i els restaurants tornaran a tancar.

Filipines ha experimentat un fort augment dels casos de coronavirus des que la nació asiàtica va iniciar la desescalada al juny. Duterte s’havia resistit a fer marxa enrere, malgrat que així l’hi havia demanat, almenys per a Manila, el Col·legi de Metges.

Alhora, la viceministra de Sanitat, Maria Rosario Vergerie, ha instat els filipins a seguir les mesures preventives a Manila i la resta del país. «Tots sabem que fins que no hi hagi vacuna haurem d’aprendre a viure amb el virus i per això sempre hem de recordar els protocols sanitaris», ha dit.