La nau Crew Dragon, de SpaceX, amara amb èxit al golf de Mèxic

Els tripulants nord-americans Bob Behnken i Doug Hurley tornen a la Terra i completen la primera missió espacial tripulada dels EUA en una dècada

space-x-bueno / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els primers astronautes dels Estats Units que han viatjat a l’Estació Espacial Internacional (ISS) en una nau nord-americana des de fa una dècada han amarat al golf de Mèxic minuts abans de les nou de la nit, hora peninsular espanyola, a bord de la nau espacial Dragon amb tripulació, anomenada ‘Endeavour’.

«Benvinguts a la Terra i gràcies per haver volat amb SpaceX», ha anunciat el director de vol als dos astronautes, que han respost immediatament. La càpsula ‘Crew Dragon Endeavour’ ha amarat davant les costes de Pensacola, al sud-est de Florida, com estava previst, a les 20.48 hores, i aparentment sense patir danys, després de travessar l’atmosfera terrestre, mostrant imatges transmeses en directe.

Es tracta de la primera tornada a la Terra d’astronautes nord-americans en una nau espacial nord-americana des de la retirada del transbordador espacial el 2011. Des d’aleshores, els Estats Units havien necessitat ocupar seients a les Soiuz russes per viatjar a l’Estació Espacial Internacional.

Doug Hurley (a l’esquerra) i Bob Behnken / John Raoux (AP)

Tripulat pels astronautes Douglas Hurley i Robert Behnken, i construïda i operada per SpaceX amb un contracte de transport espacial per a la NASA, l’‘Endeavour’ va arribar el 31 de maig al complex orbital després d’un vol de tot just 24 hores, similar al del viatge de tornada. Després d’abandonar l’Estació Espacial Internacional l’1 d’agost a la tarda, la nau espacial ha fet unes quantes voltes a la Terra abans d’iniciar la maniobra de desorbitació a les 19.56 d’aquest diumenge, hora peninsular.

Després de la reentrada a l’atmosfera, la càpsula amb la tripulació ha amarat amb l’assistència de paracaigudes a les 20.48 hores al golf de Mèxic, davant la costa de Pensacola (Florida, EUA), segons el que estava previst i amb bones condicions meteorològiques. Un vaixell de recuperació els esperava per al trasllat a terra ferma.

Notícies relacionades

Es tracta del primer amaratge d’una nau espacial tripulada nord-americana en 45 anys, des del final del programa Apol·lo. El transbordador espacial ho va fer fins al 2011, però en una pista d’aterratge.

La segona missió d’una Dragon tripulada està prevista per a la primavera del 2021. En aquesta ocasió, volarà amb quatre persones.

Temes:

Elon Musk NASA