LA PANDÈMIA A AUSTRÀLIA

Toc de queda a Melbourne i estat de desastre a Victòria per la Covid-19

Les autoritats endureixen les restriccions fins almenys el 13 de setembre per l'«inacceptablement alt» nombre de casos

En les últimes 24 hores a l'estat de Victòria s'han detectat 671 contagis i 7 morts per coronavirus

54333485 60

54333485 60 / WILLIAM WEST (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Les autoritats d’Austràlia han declarat l’estat de desastre a l’estat de Victòria (sud-est del país) i han decretat un toc de queda nocturn a la capital de l’estat, Melbourne, causa de l’«inacceptablement alt» nombre de casos de coronavirus durant les últimes setmanes.

El primer ministre de l’estat, Daniel Andrews, ha detallat que durant les últimes 24 hores s’han detectat 671 casos i set morts a causa de la Covid-19 i ha remarcat que hi ha molts casos en què la font de contagi és desconeguda.

«Aquests misteris, aquesta transmissió comunitària, són en molts casos el nostre repte més gran i la raó per la qual hem d’avançar cap a un nou paquet de mesures», ha afirmat, segons ha informat la cadena de televisió australiana ABC.

Restriccions dures fins al 13 de setembre

Així, ha ressaltat que a partir de les 18.00 hores (hora local) s’imposarà l’estat de desastre a l’estat, mentre que Melbourne quedarà sota un toc de queda en vigor entre les 20.00 i les 5.00 hores, període en què la població només podrà sortir de casa per treballar, fer la compra, fer exercici en un radi de cinc quilòmetres i acudir al metge.

A més, Andrews ha destacat que només una persona a cada vivenda podrà acudir al supermercat i únicament una vegada al dia amb l’objectiu de reduir els moviments de la població, mentre que restaurants i cafeteries podran continuar oberts només per enviar menjar i beguda a domicili.

No obstant, ha remarcat que Victòria avançarà a fase tres a partir de dijous, cosa que implicarà que restaurants, cafeteries, bars i gimnasos hauran de tancar. Les noves restriccions estaran vigents fins almenys el 13 de setembre.

Notícies relacionades

«No és la postura que volíem, però no podem estar en una posició en què això continua creixent a Victòria», ha afirmat, mentre ha lamentat que l’estratègia que s’ha aplicat fins ara «no està funcionant prou ràpid». «Hem de fer més, i ho hem de fer ara», ha dit.

L’estat de Victòria s’ha vist afectat per un repunt de casos des del juny i fins ara ha registrat 123 dels 208 morts a nivell nacional. Ara per ara Austràlia ha confirmat 17.895 casos, 11.557 d’ells a l’estat de Victòria, segons dades de la Universitat Johns Hopkins.