POLÈMICA CONVOCATÒRIA

Unes 15.000 persones es manifesten a Berlín contra les restriccions pel coronavirus

Participants en la protesta insten a treure's la mascareta als presents que la portaven

zentauroepp54322953 topshot   people attend a demonstration initiated by the ini200801154353

zentauroepp54322953 topshot people attend a demonstration initiated by the ini200801154353 / JOHN MACDOUGALL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unes 15.000 persones han participat aquest dissabte a Berlín d’una protesta contra les restriccions imposades per frenar la pandèmia de coronavirus, malgrat que en les últimes setmanes s’ha donat un increment dels contagis a Alemanya.

Als voltants de la Porta de Brandenburg, els manifestants han mostrat desacord amb les precaucions, en molts casos sense guardar el distanciament social estipulat per evitar contagis i sense portar mascaretes. De fet, han instat els que les portaven a treure-se-les. Els manifestants han corejat consignes com «Llibertat» i «Resistència» i han qualificat la pandèmia de la Covid-19 com la «teoria conspiradora més gran».

«¡Fora nazis!»

La protesta, convocada amb el lema ‘Final de la pandèmia, dia de la llibertat’, va generar una contramanifestació que rebutjava els manifestants que rebutgen les precaucions al crit de «¡Fora nazis!». Les forces de seguretat van mantenir separats els dos grups. Es dona la circumstància que una pel·lícula de propaganda filmada per Leni Riefenstahl, la cineasta de capçalera d’Adolf Hitler, sobre una assemblea del partit nazi, rodada el 1935, portava per títol ‘Dia de la llibertat’.

Notícies relacionades

La líder del Partit Socialdemòcrata, Saskia Esken, va qualificar els manifestants de «covidiotes». «¿Una altra vegada estem amb 1.000 infeccions per dia i a Berlín protesten contra les mesures per frenar el coronavirus? No podem permetre’ns aquesta estupidesa», ha lamentat a Twitter el cap del grup conservador del Parlament regional de Brandenburg, Jan Redmann.

955 contagis en un dia

lemania ha comptabilitzat en les últimes 24 hores 955 nous casos de coronavirus, per a un total de gairebé 210.000 persones contagiades, segons ha informat aquest dissabte l’Institut Robert Koch (RKI), l’agència governamental encarregada del control de malalties infeccioses. A Alemanya hi ha hagut un total de 209.653 contagiats i 9.148 morts.