Més del que estava previst

El PIB d'Alemanya cau amb un rècord històric del 10,1% en el segon trimestre

La caiguda és més del doble de la més alta registrada durant la crisi financera i econòmica del 2008 i el 2009

zentauroepp53937257 file photo  german chancellor angela merkel speaks during a 200630183704

zentauroepp53937257 file photo german chancellor angela merkel speaks during a 200630183704 / POOL New

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El producte interior brut (PIB) alemany va tenir en el segon trimestre de l’any una caiguda del 10,1%, la més forta des que es va començar a registrar aquesta dada al país.

L’Oficina Federal d’Estadística (Destatis) va indicar que la caiguda va ser més del doble de la més alta registrada durant la crisi financera i econòmica del 2008 i el 2009; en el primer trimestre de l’any el PIB alemany va caure el 2,2% respecte a l’últim trimestre del 2019.

Entre l’abril i el juny tant les exportacions com les importacions van tenir una forta caiguda, igual que la demanda interna i les inversions en equip, recull Efe.

Respecte al segon trimestre del 2019 la caiguda del PIB va ser de l’11,7%, una baixada més forta que totes les registrades durant la crisi financera i econòmica.

La caiguda interanual més forta havia sigut del 7,9% en el segon trimestre del 2009. La baixada trimestral més forta s’havia donat en el primer trimestre d’aquell mateix any amb un 4,7%.

A l’espera de la recuperació

La baixada del PIB ha sigut més forta que la pronosticada per la majoria dels economistes, que calculaven una caiguda del 9%.

«Ara és oficial, som davant la recessió del segle. El que no havien aconseguit ni els crac borsaris ni la crisi del petroli ho ha aconseguit un ésser diminut de 160 nanometres de mida anomenat corona», va dir l’economista del Dekabank Andreas Scheurle.

Els experts esperen que en el tercer trimestre s’iniciï un procés de recuperació i l’Institut Alemany d’Estudis Econòmics (DIW) de Berlín, per exemple, pronostica per al tercer trimestre un creixement d’un 3%.

Notícies relacionades

Això es deu al fet que moltes de les restriccions relacionades amb la lluita contra el coronavirus s’han relaxat i que el paquet conjuntural del Govern pot donar un impuls important a l’activitat econòmica.

No obstant, el DIW adverteix que es necessitaran prop de dos anys per recuperar el que s’ha perdut amb la recessió actual.