LA GESTIÓ DE LA PANDÈMIA

El Regne Unit no descarta una quarantena per a viatgers de França i Alemanya

En el cas d'Espanya, Londres es va plantejar restriccions per comunitats, però finalment va decidir aplicar la mesura a tot el país

26 July 2020, England, London: Passengers on a flight from Madrid arrive at Heathrow Airport, following an announcement on Saturday that holidaymakers who had not returned from Spain and its islands by midnight would be forced to quarantine for 14 days. Photo: Andrew Matthews/PA Wire/dpa

26 July 2020, England, London: Passengers on a flight from Madrid arrive at Heathrow Airport, following an announcement on Saturday that holidaymakers who had not returned from Spain and its islands by midnight would be forced to quarantine for 14 days. Photo: Andrew Matthews/PA Wire/dpa / Andrew Matthews/PA Wire/dpa (Andrew Matthews/PA Wire/dpa)

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El Regne Unit no descarta aplicar quarantenes als viatgers arribats de França i Alemanya en funció de com les autoritats britàniques vegin l’evolució dels contagis de coronavirus en aquests països. Així ho ha avançat aquest dilluns Helen Whately en nom del Ministeri de Salut del Regne Unit.

«Estem vigilant la situació, ja que és el que els ciutadans esperen que fem», ha dit Whately en declaracions a Sky News quan li han preguntat per l’assumpte. «Si veiem que les xifres de contagis pugen en un país on per ara no hi ha quarantena, haurem de prendre mesures perquè no podem arriscar-nos que el coronavirus es torni a estendre per tot el Regne Unit», ha afegit.

Aquestes consideracions arriben poc després que dissabte el Regne Unit decretés una quarantena de 14 dies per a tots els viatgers arribats d’Espanya, ja siguin turistes o nacionals. La mesura, que va entrar en vigor diumenge, ha afectat els plans de centenars de milers de turistes britànics que planejaven passar les seves vacances d’estiu a Espanya. 

Whately ha revelat que al principi el Govern britànic es va centrar en la situació dels rebrots en diverses zones d’Espanya però que finalment va decidir aplicar la quarantena a tot el país. 

Notícies relacionades

El Govern espanyol pressiona perquè la quarantena no afecti les illes Balears i les Canàries. No obstant, Whately ha deixat caure que «en algunes illes, les xifres de contagis estan pujant també. A més hi ha viatges entre les illes i el continent, per això hem d’aplicar una política clara per protegir el millor possible el Regne Unit», ha assenyalat la portaveu de Salut.

En les seves declaracions, Whately també ha instat els britànics a ser previnguts i acurats a l’hora de reservar les seves vacances d’estiu. «La gent que reserva vacances hauria de ser conscient que estem en una pandèmia», ha dit.