COP AL TURISME

El Regne Unit imposa 14 dies de quarantena als viatgers arribats d'Espanya pel coronavirus

La mesura, que s'aplica a Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, entra en vigor aquest mateix diumenge

El turoperador TUI cancel·la els seus vols cap a territori espanyol poc després de l'anunci de Londres

cuarentena / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Regne Unit ha decidit imposar una quarantena de 14 dies als viatgers arribats des d’Espanya a causa dels rebrots de coronavirus, segons ha confirmat un portaveu del Ministeri de Transport. La mesura entra en vigor a les 0.00 hores d’aquest diumenge. [Segueix l’última hora sobre el coronavirus en directe.]

La decisió, motivada per l’augment significatiu de contagis de Covid a Espanya, s’aplicarà a Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord a tots els passatgers procedents de territori espanyol, incloses les illes Balears i les Canàries.

La quarantena obligatòria suposa un cop al turisme a Espanya. De fet, el turoperador TUI ha anunciat la cancel·lació de tots els seus vols a l’Espanya peninsular i les Canàries previstos per a aquest diumenge, alhora que ha criticat la poca informació oferta pel Govern britànic sobre la seva decisió.

La mesura arriba després que el primer ministre de França, Jean Castex, recomanés divendres als ciutadans que evitin viatjar a Catalunya per l’elevat nombre de contagis a la comunitat, que connecta amb el territori francès.

Exclusió del llistat de països exempts

El Govern del primer ministre Boris Johnson actualitzarà la seva llista de països exempts de quarantena per excloure’n Espanya. En aquesta llista sí que continuaran països com França, Alemanya, Estònia i Eslovènia, mentre que en segueixen fora altres com Portugal i els Estats Units

L’Executiu va aprovar a mitjans de juny la imposició d’una quarantena per a viatgers britànics que tornaven al país, però, després de les pressions del sector turístic i de l’aviació, va aprovar, juntament amb les autoritats regionals, llistats de països exempts d’haver de complir aquestes mesures.

Dificultats amb els rastrejos

Diverses comunitats espanyoles han notificat aquest dissabte nous brots de Covid-19 i un augment de contagis. Les dades del sistema de localització i rastreig demostren, a més, l’escassa capacitat per identificar i vigilar els contactes de cada cas acabat de diagnosticar.

Notícies relacionades

Catalunya, una de les comunitats més afectades pels rebrots, ha notificat en les últimes 24 hores 1.493 nous contagis de coronavirus, amb 89.727 casos acumulats des de l’inici de la pandèmia, així com tres noves víctimes mortals. Aquest mateix dissabte Bèlgica ha prohibit als seus ciutadans viatjar si no és essencial a Lleida i a Osca. Aragó és una altra de les comunitats més afectades.

Per fer front a aquesta situació, des d’aquesta nit i durant 15 dies es mantindran tancades discoteques i sales de festa de ciutats com Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com nombroses localitats de les províncies de Lleida i Girona