PANDÈMIA ALS EUA

L'assessor de Seguretat Nacional de Trump, infectat de coronavirus

La Casa Blanca confirma el contagi i assegura que «no hi ha risc d'exposició per al president»

Enmig del debat sobre la reobertura escolar, O'Brien pot ser que es contagiés de la seva filla universitària

zentauroepp54265216 files  in this file photo s national security advisor robert200727205032

zentauroepp54265216 files in this file photo s national security advisor robert200727205032 / MANDEL NGAN

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

El coronavirus ha escalat a dalt de tot fins ara en el cercle de Donald Trump. Aquest dilluns la Casa Blanca ha informat que Robert O’Brien, l’home que va succeir John Bolton com a assessor de Seguretat Nacional del president dels EUA, ha donat positiu per Covid-19.

En una breu declaració, la Casa Blanca ha assegurat només que O’Brien, que habitualment treballa en un despatx a l’ala oest a uns passos del Despatx Oval, «té símptomes lleus i ha estat treballant des d’una localització segura» remota. No s’ha explicat quan va veure en persona per última vegada Trump, però s’assegura que «no hi ha risc d’exposició per al president o el vicepresident».

Notícies relacionades

O’Brien va ser a mitjans d’aquest mes a París (on en una trobada amb homòlegs europeus no va portar mascareta ni va mantenir la distància de seguretat).

El seu contagi, segons Larry Kudlow, assessor econòmic de Trump, pot estar vinculat amb una filla en edat universitària, que també ha donat positiu. Trump està pressionant per reobrir amb classes presencials les escoles, incloent-hi universitats, malgrat les alertes sobre els riscos.