ALERTA SANITÀRIA INTERNACIONAL

Infectada per la Covid una assessora de Trump i nòvia del seu fill

Kimberly Guilfoyle ha sigut aïllada immediatament per evitar qualsevol exposició

zentauroepp53835413 topshot   us president donald trump speaks during a campaign200621123419

zentauroepp53835413 topshot us president donald trump speaks during a campaign200621123419 / NICHOLAS KAMM

1
Es llegeix en minuts

Kimberly Guilfoyle, una de les principals responsables de la campanya per a la reelecció del president dels Estats Units, Donald Trump, i nòvia del seu fill Donald Trump Jr., ha donat positiu per coronavirus.

«Després de donar positiu, Kimberly ha sigut aïllada immediatament per evitar qualsevol exposició», ha explicat el cap de personal del Comitè de Finançament per a la Victòria de Trump, Sergio Gor, segons la CNN.

«Ella està bé i se li farà una altra prova per garantir el diagnòstic perquè és asimptomàtica, però com a mesura de precaució cancel·larà tots els seus pròxims esdeveniments», ha afegit Gor. Trump Jr. ha donat negatiu, però com a precaució també està aïllat i ha cancel·lat els seus actes.

Guilfoyle va donar positiu a Dakota del Sud, on tenia previst participar en un acte de Trump al mont Rushmore, segons fonts coneixedores de la situació citades per la CNN. No obstant, no ha estat amb el mateix mandatari recentment. Les últimes trobades van ser a Tulsa i Oklahoma, durant el seu polèmic acte de campanya, i més recentment a Phoenix.

El president Trump, de 74 anys d’edat, ha incrementat radicalment les mesures de protecció per evitar contagiar-se del coronavirus, malgrat que rebutja precaucions bàsiques com l’ús de mascareta o el control de temperatura per una qüestió d’imatge.

Aquesta actitud contrasta amb les intervencions públiques de Trump, en les quals afirma que el virus està «esvaint»-se i «anant-se’n», tot i que la seva comunicació pública es concentra més en la defensa de les estàtues i monuments objectius de crítiques que en la pandèmia.

Europa Press

Notícies relacionades

Temes:

POLÍTICS