Crisi sanitària

Alemanya pateix un repunt de contagis

Més de 7.000 persones han sigut posades en quarantena a Renània del Nord per una infecció en un escorxador

zentauroepp53374765 members of a coronavirus testing station stand on the factor200510191244

zentauroepp53374765 members of a coronavirus testing station stand on the factor200510191244 / INA FASSBENDER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les taxes de reproducció del coronavirus Alemanya van augmentar a 2,88 diumenge, davant l’1,79 d’un dia abans, segons van informar les autoritats sanitàries. Les dades mostren que les infeccions estan augmentant per sobre del nivell necessari per contenir la malaltia a llarg termini.

L’augment implica la possibilitat de renovar les restriccions a l’activitat  en l’economia  més gran d’Europa, un cop per a un país que fins ara s’havia considerat exitós a l’hora de frenar la propagació del coronavirus i mantenir el nombre de morts relativament baix.

Per mantenir la pandèmia sota control, Alemanya necessita que la taxa de reproducció caigui per sota d’un. 

La cancellera Angela Merkel havia afavorit el manteniment de mesures de bloqueig per més temps, però gradualment va alleujar les restriccions en les últimes setmanes després de la pressió dels polítics regionals per reiniciar l’economia. El país ja està lluitant per aconseguir que les persones s’adhereixin a les regles d’aïllament  als llocs on han sigut imposades. Durant el cap de setmana, les autoritats de Goettingen van necessitar la policia antiavalots per fer complir les mesures de quarantena.

Quarantena parcial

Notícies relacionades

Renània del Nord-Westfàlia, més de 1.300 persones que treballen en un escorxador a Guetersloh van donar positiu per coronavirus, davant les 803 infeccions de divendres. Com a resultat, Renània del Nord-Westfàlia ha posat 7.000 persones en quarantena i ha tancat llars d’infants i escoles a prop de l’escorxador. «No puc descartar un bloqueig més ampli», va dir diumenge el primer ministre de Renània del Nord-Westfàlia, Armin Laschet, a la televisió alemanya ZDF.

S’han produït brots en les últimes setmanes en residències de gent granhospitalsinstitucions per a sol·licitants d’asil i refugiats, en plantes processadores de carn i companyies de logística, entre treballadors de la collita estacional i en connexió amb esdeveniments religiosos, segons el Robert Koch Institute (RKI).