04 d’ag 2020

Anar al contingut

EN PLENA DESESCALADA

El Regne Unit confirma un miler de positius i 38 morts més per Covid-19

Les botigues no essencials d'Anglaterra han obert les portes aquest dilluns per primera vegada en gairebé tres mesos

El Regne Unit confirma un miler de positius i 38 morts més per Covid-19

ANDREW PARSONS

Les autoritats del Regne Unit han informat aquest dilluns de 1.056 nous positius i 38 morts més per la pandèmia del coronavirus, un dia marcat a Anglaterra per la reobertura de les botigues, dins la desescalada organitzada per l’Executiu de Boris Johnson.

El Ministeri de Sanitat britànic ha elevat el balanç provisional d’afectats per la Covid-19 a 41.736 morts i 296.857 contagiats. El Regne Unit és el cinquè país del món amb més casos de coronavirus, per darrere els Estats Units, el Brasil, Rússia i l’Índia i just per davant d’Espanya.

Les botigues no essencials d’Anglaterra han obert les portes aquest dilluns per primera vegada en gairebé tres mesos, una fita que Johnson ha instat a aprofitar: «La gent hauria de comprar i comprar amb confiança». El ‘premier’, no obstant, ha instat la població a «guardar la distància social i comprar de la forma més segura possible», informa Bloomberg.

El Govern, no obstant, estudia una possible rebaixa dels protocols de distanciament, perquè no sigui necessari guardar els dos metres. L’oficina de Johnson ha anunciat que «en les pròximes setmanes» prendran una decisió, si bé no està clar si els canvis arribaran abans de la reobertura dels bars i restaurants, prevista per al 4 de juliol, segons la BBC.